1
Mrkev a řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
2
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a celer, po pár minutách přidejte cibuli a společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
3
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a omáčka zhoustne.
4
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
5
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a s lístky čerstvé bazalky.
1
Mrkev a řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
2
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a celer, po pár minutách přidejte cibuli a společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
3
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a omáčka zhoustne.
4
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
5
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a s lístky čerstvé bazalky.