1
Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozmačkejte s máslem a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou. Ryby nakrájejte na 2cm kostky. V hrnci přiveďte k varu mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou. Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou. Předehřejte troubu na 200 °C. Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte vejce, nakrájená na čtvrtky, a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne. Rybu, bešamel, vejce a kaši můžete rozdělit do menších zapékacích misek a péct po porcích.