Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRyby zapečené s bramborovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Ryby zapečené s bramborovou kaší

Ryby zapečené s bramborovou kaší

Ryby zapečené s bramborovou kaší
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 75 g
  • Brambory 750 g
  • Treska
  • Pangas 400 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Makrela uzená 200 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mléko 750 ml
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 75 g
  • Brambory 750 g
  • Treska
  • Pangas 400 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Makrela uzená 200 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mléko 750 ml
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozmačkejte s máslem a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou. Ryby nakrájejte na 2cm kostky. V hrnci přiveďte k varu mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou. Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou. Předehřejte troubu na 200 °C. Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte vejce, nakrájená na čtvrtky, a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne. Rybu, bešamel, vejce a kaši můžete rozdělit do menších zapékacích misek a péct po porcích.
1
Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozmačkejte s máslem a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou. Ryby nakrájejte na 2cm kostky. V hrnci přiveďte k varu mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou. Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou. Předehřejte troubu na 200 °C. Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte vejce, nakrájená na čtvrtky, a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne. Rybu, bešamel, vejce a kaši můžete rozdělit do menších zapékacích misek a péct po porcích.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.