Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Albert logoAlbert logo
  • Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
24 porcí
  • Mléko 250 ml
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr krupicový 215 g
  • Vejce 3 ks
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Droždí čerstvé 1/2 ks
  • Citronová kůra 1 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Rybíz červený 300 g
  • Mouka hrubá 140 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Máslo 200 g
  • Mléko 250 ml
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr krupicový 215 g
  • Vejce 3 ks
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Droždí čerstvé 1/2 ks
  • Citronová kůra 1 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Rybíz červený 300 g
  • Mouka hrubá 140 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Máslo 200 g

Příprava

1
Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru (zhruba 25 gramů) a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2
Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, 100 g změklého másla, 100 gramů cukru, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
3
Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem dle chuti.
4
Připravte si drobenku z 90 g krupicového cukru, 1 vanilkového cukru, 100 g změklého másla a 140 g hrubé mouky.
5
Tvaroh posypte rybízem a drobenkou. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.
1
Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru (zhruba 25 gramů) a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2
Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, 100 g změklého másla, 100 gramů cukru, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
3
Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem dle chuti.
4
Připravte si drobenku z 90 g krupicového cukru, 1 vanilkového cukru, 100 g změklého másla a 140 g hrubé mouky.
5
Tvaroh posypte rybízem a drobenkou. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.