1
Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru (zhruba 25 gramů) a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2
Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, 100 g změklého másla, 100 gramů cukru, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
3
Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem dle chuti.
4
Připravte si drobenku z 90 g krupicového cukru, 1 vanilkového cukru, 100 g změklého másla a 140 g hrubé mouky.
5
Tvaroh posypte rybízem a drobenkou. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.
1
Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte lžíci cukru (zhruba 25 gramů) a rozdrobte droždí. Nechte osm až deset minut stát, aby vzešel kvásek.
2
Poté přidejte jedno vejce a jeden žloutek, 100 g změklého másla, 100 gramů cukru, citronovou kůru, sůl a postupně přilijte i zbylé mléko. Vypracujte těsto, dejte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
3
Těsto vyválejte na vymazaný plech. Navrch rozetřete tvaroh rozmíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem dle chuti.
4
Připravte si drobenku z 90 g krupicového cukru, 1 vanilkového cukru, 100 g změklého másla a 140 g hrubé mouky.
5
Tvaroh posypte rybízem a drobenkou. Pečte při 180 °C pětadvacet minut.