Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRybízový koláč s pudinkem a sněhem
Albert logoAlbert logo
  • Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Rybízový koláč s pudinkem a sněhem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 180 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr krupicový 425 g
  • Pudink vanilkový 2 ks
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Mléko 1 l
  • Rybíz červený 1 kg
  • Škrob kukuřičný 9 plž
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Máslo 180 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr krupicový 425 g
  • Pudink vanilkový 2 ks
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Mléko 1 l
  • Rybíz červený 1 kg
  • Škrob kukuřičný 9 plž
  • Vaječný bílek 4 ks

Příprava

1
Z mouky, 100 g cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto.
2
Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla.
3
Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu.
4
Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu.
5
Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte 4 bílky s 200 g cukru a lžící škrobu.
6
Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky.
7
Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.
1
Z mouky, 100 g cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto.
2
Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla.
3
Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu.
4
Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu.
5
Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte 4 bílky s 200 g cukru a lžící škrobu.
6
Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky.
7
Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.