1
Z mouky, 100 g cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto.
2
Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla.
3
Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu.
4
Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu.
5
Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte 4 bílky s 200 g cukru a lžící škrobu.
6
Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky.
7
Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.
1
Z mouky, 100 g cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto.
2
Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla.
3
Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu.
4
Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu.
5
Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte 4 bílky s 200 g cukru a lžící škrobu.
6
Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky.
7
Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.