1
Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.
2
Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.
3
Mezitím si připravte zeleninu a jíšku.
4
Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.
5
Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
6
Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.
7
Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.
8
Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.
9
Podávejte ji s krutonky a petrželkou.
1
Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.
2
Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.
3
Mezitím si připravte zeleninu a jíšku.
4
Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.
5
Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
6
Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.
7
Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.
8
Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.
9
Podávejte ji s krutonky a petrželkou.