1
Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčka vař te osm minut, poté je zchlaďte pod prou dem tekoucí vody, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Mléko nalijte do širšího hrnce a opatrně do něj položte filety z lososa i bělomasé ryby a na slabém plameni vařte tři až čtyři minuty, aby ryby byly po loměkké. Pak je opatrně vyjměte a mléko přelijte do hrnku. Polovinu másla zahřej te v pánvi, přidejte pórek a na mírném plameni opékejte 7 8 minut, aby změkl. zhruba pět minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Vmíchejte petrželku a po řádně osolte. Přendejte do zapékací mísy, opatrně přidejte vejce, pokrájené vařené ryby i uzeného lososa a posypte čedarem. Navrch dejte bramborovou kaši našle hanou z brambor, 125 ml horkého mléka a soli. Poklaďte zbylým máslem a pečte půl hodiny dozlatova.