Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRyba s rajčatovou omáčkou s olivami
Albert logoAlbert logo
  • Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Středomořská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Sůl
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Bobkový list 1 ks
  • Pepř
  • Treska filet 2 ks
  • Olivy zelené 1 hrs.
  • Bageta
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Sůl
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Bobkový list 1 ks
  • Pepř
  • Treska filet 2 ks
  • Olivy zelené 1 hrs.
  • Bageta
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
2
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
3
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.
1
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
2
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
3
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.