Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRůžové veggie burgery
Albert logoAlbert logo
  • Růžové veggie burgery

Růžové veggie burgery

Při letošním Valentýnu si můžete společně vychutnat tyto lahodné burgery. Jsou bez masa, a tak si na své přijdou i ti, kteří maso omezují.
Růžové veggie burgery
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Americká
Veganské
Valentýn
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Červená řepa BIO 1,5 ks
  • Droždí čerstvé 15 g
  • Mouka hladká 170
  • Javorový sirup BIO 1 člž
  • Sůl
  • Olej olivový BIO 1 plž
  • Mandlové mléko BIO 20 ml
  • Sezam černý 2 člž
  • Cizrna sterilovaná BIO 25 g
  • Mrkev BIO 1/2 ks
  • Ovesné vločky BIO 25 g
  • Mouka rýžová BIO 25 g
  • Pepř
  • Citron BIO 1 ks
  • Olej kokosový 1 plž
  • Majonéza veganská 2 plž
  • Salát little gem BIO 1 ks
  • Rajče BIO 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Mikrobylinky 1 hrs.
  • Červená řepa BIO 1,5 ks
  • Droždí čerstvé 15 g
  • Mouka hladká 170
  • Javorový sirup BIO 1 člž
  • Sůl
  • Olej olivový BIO 1 plž
  • Mandlové mléko BIO 20 ml
  • Sezam černý 2 člž
  • Cizrna sterilovaná BIO 25 g
  • Mrkev BIO 1/2 ks
  • Ovesné vločky BIO 25 g
  • Mouka rýžová BIO 25 g
  • Pepř
  • Citron BIO 1 ks
  • Olej kokosový 1 plž

Příprava

1
Jednu řepu oloupejte a nastrouhejte najemno, půlku řepy si nechte na placičky. Z oloupané, nastrouhané řepy vymačkejte šťávu do odměrky a doplňte vodou do 100 ml. Tekutinu vlijte do misky, ohřejte ji, aby byla vlažná, a rozdrobte do ní 15 g čerstvého droždí. Promíchejte a nechte 10 minut vzejít kvásek. Potom zapracujte 170 g mouky, lžičku javorového sirupu, ½ lžičky soli a nakonec 10 g z nastrouhané řepy.
2
Vypracujte hladké pružné těsto, dle potřeby přidejte více mouky, aby se těsto nelepilo. Vložte ho do mísy lehce vymazané olivovým olejem, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu. Poté těsto rozdělte na 2 stejné kousky, z těch vypracujte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Houstičky potřete rostlinným mlékem rozšlehaným s trochou olivového oleje a posypte sezamem. Nechte ještě nejméně půl hodiny kynout.
3
Mezitím rozmačkejte 25 g cizrny v misce pomocí mixéru nebo vidličky. Oloupejte půlku mrkve i červené řepy, nastrouhejte je najemno a přidejte k cizrně. Přidejte 25 g ovesných vloček, 25 g rýžové mouky, trošku soli a pepře a lžičku šťávy z citronu, vše dobře promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Pak z těsta vytvarujte placičky na 2 burgery.
4
Poté pečte houstičky na 230 °C v troubě asi 12 minut (po 10 minutách je radši zkontrolujte). Po vyndání nechte ještě pár minut na plechu, nakonec nechte vychladnout na pečicím roštu. Rozehřejte v pánvi lžíci kokosového oleje a smažte burgery z každé strany 3–5 minut. Pak už jen stačí burgery poskládat. Housky rozřízněte, na spodní polovinu naneste veganskou majonézu, přidejte listy salátu, burger, plátky rajčete, kroužky červené cibule, čerstvé mikrobylinky a zavřete další polovinou housky potřenou majonézou.
1
Jednu řepu oloupejte a nastrouhejte najemno, půlku řepy si nechte na placičky. Z oloupané, nastrouhané řepy vymačkejte šťávu do odměrky a doplňte vodou do 100 ml. Tekutinu vlijte do misky, ohřejte ji, aby byla vlažná, a rozdrobte do ní 15 g čerstvého droždí. Promíchejte a nechte 10 minut vzejít kvásek. Potom zapracujte 170 g mouky, lžičku javorového sirupu, ½ lžičky soli a nakonec 10 g z nastrouhané řepy.
2
Vypracujte hladké pružné těsto, dle potřeby přidejte více mouky, aby se těsto nelepilo. Vložte ho do mísy lehce vymazané olivovým olejem, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu. Poté těsto rozdělte na 2 stejné kousky, z těch vypracujte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Houstičky potřete rostlinným mlékem rozšlehaným s trochou olivového oleje a posypte sezamem. Nechte ještě nejméně půl hodiny kynout.
3
Mezitím rozmačkejte 25 g cizrny v misce pomocí mixéru nebo vidličky. Oloupejte půlku mrkve i červené řepy, nastrouhejte je najemno a přidejte k cizrně. Přidejte 25 g ovesných vloček, 25 g rýžové mouky, trošku soli a pepře a lžičku šťávy z citronu, vše dobře promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Pak z těsta vytvarujte placičky na 2 burgery.
4
Poté pečte houstičky na 230 °C v troubě asi 12 minut (po 10 minutách je radši zkontrolujte). Po vyndání nechte ještě pár minut na plechu, nakonec nechte vychladnout na pečicím roštu. Rozehřejte v pánvi lžíci kokosového oleje a smažte burgery z každé strany 3–5 minut. Pak už jen stačí burgery poskládat. Housky rozřízněte, na spodní polovinu naneste veganskou majonézu, přidejte listy salátu, burger, plátky rajčete, kroužky červené cibule, čerstvé mikrobylinky a zavřete další polovinou housky potřenou majonézou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.