1
Ze 2 předvařených řep rozmixujte v sekáčku pyré. Zbývající řepu nakrájejte na malé kostičky. V 1 litru vroucí vody rozmíchejte 2 kostky bujónu. Oloupanou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájejte nadrobno.
2
V rozpálené pánvi rozpusťte 30 g másla. Vsypte cibuli, česnek a restujte, dokud se směs nerozvoní. Přisypte 200 g rýže, orestujte a vlijte 100 ml bílého vína, poté vařte na mírném stupni ohřevu, dokud se víno nevstřebá do rýže. Postupujte stejně dál, ale podlévejte rýži připraveným bujónem po půl hrnku. Další přidejte, vždy až se tekutina vstřebá. Po zapracování celého bujónu přidávejte už čistou vodu, pokud je třeba.
3
Když je rýže al dente neboli na skus, přidejte řepové pyré, nakrájenou řepu, lžičku balzamikového octa, osolte, opepřete a vmíchejte 100 g čerstvého sýra.
4
Hotové rizoto rozdělte na talíře a ozdobte nasekaným čerstvým koprem. Dobrou chuť všem zamilovaným!
1
Ze 2 předvařených řep rozmixujte v sekáčku pyré. Zbývající řepu nakrájejte na malé kostičky. V 1 litru vroucí vody rozmíchejte 2 kostky bujónu. Oloupanou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájejte nadrobno.
2
V rozpálené pánvi rozpusťte 30 g másla. Vsypte cibuli, česnek a restujte, dokud se směs nerozvoní. Přisypte 200 g rýže, orestujte a vlijte 100 ml bílého vína, poté vařte na mírném stupni ohřevu, dokud se víno nevstřebá do rýže. Postupujte stejně dál, ale podlévejte rýži připraveným bujónem po půl hrnku. Další přidejte, vždy až se tekutina vstřebá. Po zapracování celého bujónu přidávejte už čistou vodu, pokud je třeba.
3
Když je rýže al dente neboli na skus, přidejte řepové pyré, nakrájenou řepu, lžičku balzamikového octa, osolte, opepřete a vmíchejte 100 g čerstvého sýra.
4
Hotové rizoto rozdělte na talíře a ozdobte nasekaným čerstvým koprem. Dobrou chuť všem zamilovaným!