Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRůžové rizoto s řepou a čerstvým sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Růžové rizoto s řepou a čerstvým sýrem

Růžové rizoto s řepou a čerstvým sýrem

Růžové rizoto s řepou a čerstvým sýrem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Bezlepkové
Valentýn
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 30 g
  • Řepa červená předvařená 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Bílé víno 100 ml
  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Bujón kuřecí 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Balzamikový ocet 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Kopr 1 hrs.
  • Krémový čerstvý sýr 100 g
  • Máslo 30 g
  • Řepa červená předvařená 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Bílé víno 100 ml
  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Bujón kuřecí 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Balzamikový ocet 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Kopr 1 hrs.
  • Krémový čerstvý sýr 100 g

Příprava

1
Ze 2 předvařených řep rozmixujte v sekáčku pyré. Zbývající řepu nakrájejte na malé kostičky. V 1 litru vroucí vody rozmíchejte 2 kostky bujónu. Oloupanou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájejte nadrobno.
2
V rozpálené pánvi rozpusťte 30 g másla. Vsypte cibuli, česnek a restujte, dokud se směs nerozvoní. Přisypte 200 g rýže, orestujte a vlijte 100 ml bílého vína, poté vařte na mírném stupni ohřevu, dokud se víno nevstřebá do rýže. Postupujte stejně dál, ale podlévejte rýži připraveným bujónem po půl hrnku. Další přidejte, vždy až se tekutina vstřebá. Po zapracování celého bujónu přidávejte už čistou vodu, pokud je třeba.
3
Když je rýže al dente neboli na skus, přidejte řepové pyré, nakrájenou řepu, lžičku balzamikového octa, osolte, opepřete a vmíchejte 100 g čerstvého sýra.
4
Hotové rizoto rozdělte na talíře a ozdobte nasekaným čerstvým koprem. Dobrou chuť všem zamilovaným!
1
Ze 2 předvařených řep rozmixujte v sekáčku pyré. Zbývající řepu nakrájejte na malé kostičky. V 1 litru vroucí vody rozmíchejte 2 kostky bujónu. Oloupanou cibuli a 2 stroužky česneku nakrájejte nadrobno.
2
V rozpálené pánvi rozpusťte 30 g másla. Vsypte cibuli, česnek a restujte, dokud se směs nerozvoní. Přisypte 200 g rýže, orestujte a vlijte 100 ml bílého vína, poté vařte na mírném stupni ohřevu, dokud se víno nevstřebá do rýže. Postupujte stejně dál, ale podlévejte rýži připraveným bujónem po půl hrnku. Další přidejte, vždy až se tekutina vstřebá. Po zapracování celého bujónu přidávejte už čistou vodu, pokud je třeba.
3
Když je rýže al dente neboli na skus, přidejte řepové pyré, nakrájenou řepu, lžičku balzamikového octa, osolte, opepřete a vmíchejte 100 g čerstvého sýra.
4
Hotové rizoto rozdělte na talíře a ozdobte nasekaným čerstvým koprem. Dobrou chuť všem zamilovaným!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 23 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 23 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.