1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do mísy robotu rozklepněte vejce a 10–20 sekund je šlehejte, vsypte cukr a nechte půl minuty šlehat. Poté přidejte vanilkový extrakt a olej, opět prošlehejte. Snižte obrátky na minimum a přidejte polovinu moučné směsi, promíchejte, vlijte polovinu podmáslí, poté vsypte zbylou mouku a nakonec zbylé podmáslí. Prošlehejte do hladkého těsta.
2
Těsto rozdělte do pěti misek. To v první misce obarvěte do tmavorůžova (podle obrázku), ve druhé do světlejšího odstínu, ve třetí opět do světlejšího, ve čtvrté do nejsvětlejší růžové a těsto v páté misce neobarvujte vůbec. Pak jednotlivé korpusy postupně upečte v dortové formě o průměru 20 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pokud máte vícero forem, pečte naráz. Pečení každého dílu trvá asi 15 minut.
3
Zatímco se korpusy budou péct, udělejte krém. Máslo dejte do velké mísy a vidličkou jej trochu promíchejte, přidejte smetanový sýr a ručním šlehačem krátce prošlehejte. Přidejte vanilkový extrakt a cukr a nejnižší rychlostí promíchávejte, dokud se vše nespojí a není lehce nadýchané. Stále byste měli mít spíš tužší konzistenci krému.
4
Část krému oddělte do menší mističky, později jej použijete na promazávání korpusů. Zbytek krému rozdělte do čtyřech misek – do jedné dejte o trochu víc krému – bude to ten nejsvětlejší, kterým se zdobí i celá horní plocha. Krémy smíchejte se ztužovači (do každé misky dejte jeden), obarvěte růžovým potravinářským barvivem od nejsvětlejšího do nejtmavšího.
5
Sestavte dort. Barevné korpusy mírně seřízněte do rovna, světlý nikoliv. Zavařeninu dejte do rendlíku a spolu s rumem ji zahřejte a promíchejte. Všechny korpusy vyjma světlého zlehka potřete zavařeninou a krémem z malé mističky a poté korpusy posaďte na sebe, nejtmavší dejte dospod, poslední bude nejsvětlejší. Zlehka potřete i boky. Dort dejte na 10 minut do mrazáku – všechny vrstvy se ochladí a dort se vám bude lépe zdobit.
6
Obarvené krémy rozdělte do cukrářských sáčků a ozdobte jimi dort. Začněte odspoda, nejtmavším krémem. Krémové růžičky dělejte od středu krouživým pohybem kolem dokola, jakoby kolečko a půl. Jednu vedle druhé. Pokud se na dortu objeví místo bez růžičky, vyplňte ho krémem příslušné barvy tahem ve tvaru písmene C.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do mísy robotu rozklepněte vejce a 10–20 sekund je šlehejte, vsypte cukr a nechte půl minuty šlehat. Poté přidejte vanilkový extrakt a olej, opět prošlehejte. Snižte obrátky na minimum a přidejte polovinu moučné směsi, promíchejte, vlijte polovinu podmáslí, poté vsypte zbylou mouku a nakonec zbylé podmáslí. Prošlehejte do hladkého těsta.
2
Těsto rozdělte do pěti misek. To v první misce obarvěte do tmavorůžova (podle obrázku), ve druhé do světlejšího odstínu, ve třetí opět do světlejšího, ve čtvrté do nejsvětlejší růžové a těsto v páté misce neobarvujte vůbec. Pak jednotlivé korpusy postupně upečte v dortové formě o průměru 20 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pokud máte vícero forem, pečte naráz. Pečení každého dílu trvá asi 15 minut.
3
Zatímco se korpusy budou péct, udělejte krém. Máslo dejte do velké mísy a vidličkou jej trochu promíchejte, přidejte smetanový sýr a ručním šlehačem krátce prošlehejte. Přidejte vanilkový extrakt a cukr a nejnižší rychlostí promíchávejte, dokud se vše nespojí a není lehce nadýchané. Stále byste měli mít spíš tužší konzistenci krému.
4
Část krému oddělte do menší mističky, později jej použijete na promazávání korpusů. Zbytek krému rozdělte do čtyřech misek – do jedné dejte o trochu víc krému – bude to ten nejsvětlejší, kterým se zdobí i celá horní plocha. Krémy smíchejte se ztužovači (do každé misky dejte jeden), obarvěte růžovým potravinářským barvivem od nejsvětlejšího do nejtmavšího.
5
Sestavte dort. Barevné korpusy mírně seřízněte do rovna, světlý nikoliv. Zavařeninu dejte do rendlíku a spolu s rumem ji zahřejte a promíchejte. Všechny korpusy vyjma světlého zlehka potřete zavařeninou a krémem z malé mističky a poté korpusy posaďte na sebe, nejtmavší dejte dospod, poslední bude nejsvětlejší. Zlehka potřete i boky. Dort dejte na 10 minut do mrazáku – všechny vrstvy se ochladí a dort se vám bude lépe zdobit.
6
Obarvené krémy rozdělte do cukrářských sáčků a ozdobte jimi dort. Začněte odspoda, nejtmavším krémem. Krémové růžičky dělejte od středu krouživým pohybem kolem dokola, jakoby kolečko a půl. Jednu vedle druhé. Pokud se na dortu objeví místo bez růžičky, vyplňte ho krémem příslušné barvy tahem ve tvaru písmene C.