1
Předehřejte troubu na 120 °C.
2
Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Fazolky vařte v osolené vodě 10 minut. Jednu naběračku vývaru z fazolek si dejte stranou a nechte fazolky okapat.
3
Steaky potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené pánvi, z každé strany dvě minuty. Poté dejte na šest minut odpočinout do trouby. Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Opékejte, dokud nepustí šťávu a nezačnou chytat zlatavou barvu. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou.
4
Na oleji orestujte slaninu, přidejte fazolky a podlijte trochou vývaru. Duste, dokud se tekutina neodpaří. Vyjměte steak z trouby, osolte a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.
1
Předehřejte troubu na 120 °C.
2
Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Fazolky vařte v osolené vodě 10 minut. Jednu naběračku vývaru z fazolek si dejte stranou a nechte fazolky okapat.
3
Steaky potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené pánvi, z každé strany dvě minuty. Poté dejte na šest minut odpočinout do trouby. Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Opékejte, dokud nepustí šťávu a nezačnou chytat zlatavou barvu. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou.
4
Na oleji orestujte slaninu, přidejte fazolky a podlijte trochou vývaru. Duste, dokud se tekutina neodpaří. Vyjměte steak z trouby, osolte a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.