Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami
Albert logoAlbert logo
  • Rump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami

Rump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami

Pro výjimečné chvíle ve dvou je tento pokrm jako stvořený. Příprava je rychlá, ale slavnostní atmosféru máte s jeho pomocí dozajista zaručenou. Romantická večeře může začít.
Rump steak s pepřovou omáčkou, žampiony a fazolkami
Snadné
16-30 minut
3/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Máslo 30 g
  • Fazolky zelené 250 g
  • Žampiony 250 g
  • Slanina 100 g
  • Hovězí rump steak 2 ks
  • Sůl
  • Pepř nakládaný 2 plž
  • Olej olivový 4 plž
  • Smetana na vaření 190 ml
  • Koňak 50 ml
  • Pepř
  • Máslo 30 g
  • Fazolky zelené 250 g
  • Žampiony 250 g
  • Slanina 100 g
  • Hovězí rump steak 2 ks
  • Sůl
  • Pepř nakládaný 2 plž
  • Olej olivový 4 plž
  • Smetana na vaření 190 ml
  • Koňak 50 ml
  • Pepř

Příprava

1
Předehřejte troubu na 120 °C.
2
Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Fazolky vařte v osolené vodě 10 minut. Jednu naběračku vývaru z fazolek si dejte stranou a nechte fazolky okapat.
3
Steaky potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené pánvi, z každé strany dvě minuty. Poté dejte na šest minut odpočinout do trouby. Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Opékejte, dokud nepustí šťávu a nezačnou chytat zlatavou barvu. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou.
4
Na oleji orestujte slaninu, přidejte fazolky a podlijte trochou vývaru. Duste, dokud se tekutina neodpaří. Vyjměte steak z trouby, osolte a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.
1
Předehřejte troubu na 120 °C.
2
Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Fazolky vařte v osolené vodě 10 minut. Jednu naběračku vývaru z fazolek si dejte stranou a nechte fazolky okapat.
3
Steaky potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené pánvi, z každé strany dvě minuty. Poté dejte na šest minut odpočinout do trouby. Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Opékejte, dokud nepustí šťávu a nezačnou chytat zlatavou barvu. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou.
4
Na oleji orestujte slaninu, přidejte fazolky a podlijte trochou vývaru. Duste, dokud se tekutina neodpaří. Vyjměte steak z trouby, osolte a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.