1
Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky.
2
Ve větším hrnci rozehřejte máslo, vsypte zeleninu a koření. Nechte rozvonět a přelijte vývarem. Vařte na mírném ohni za občasného míchání 30 minut. Vlijte smetanu a ještě 5 minut vařte. Odstavte z ohně, zastrouhejte citronovou kůrou, přidejte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Rozmixujte dohladka.
3
Maso zprudka opečte na oleji z každé strany 3–4 minuty, podle výšky masa. Přemístěte do zapékací misky a nechte dojít 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4
Podávejte s karlovarským nebo jiným knedlíkem dle vlastní chuti,brusinkovou marmeládou, měsíčkem citronu, ozdobené lístky mrkvové natě.
1
Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky.
2
Ve větším hrnci rozehřejte máslo, vsypte zeleninu a koření. Nechte rozvonět a přelijte vývarem. Vařte na mírném ohni za občasného míchání 30 minut. Vlijte smetanu a ještě 5 minut vařte. Odstavte z ohně, zastrouhejte citronovou kůrou, přidejte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Rozmixujte dohladka.
3
Maso zprudka opečte na oleji z každé strany 3–4 minuty, podle výšky masa. Přemístěte do zapékací misky a nechte dojít 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4
Podávejte s karlovarským nebo jiným knedlíkem dle vlastní chuti,brusinkovou marmeládou, měsíčkem citronu, ozdobené lístky mrkvové natě.