1
V míse utřete do nadýchané světlé hmoty cukr a 300 g měkkého másla. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky postupně po jednom opatrně přimíchejte do máslové směsi a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
2
K vyšlehaným žloutkům s máslovou směsí postupně nasypte moučnou směs a promíchejte. Přilijte 150 ml mléka a opět zamíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte po třetinách sníh.
3
Připravte si tři dortové formy o průměru 18 cm a vyložte je pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozdělte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut. Po upečení nechte korpusy ještě 5 minut ve formách. Pak je vyndejte a dejte vychladnout na mřížku.
4
Mezitím připravte krém. Do mísy dejte zbytek měkkého másla a přidejte moučkový cukr. Začněte šlehat na pomalý stupeň a postupně přidávejte rychlost. Až hmota zesvětlá, opatrně přilévejte 30 ml mléka. Po vyšlehání, když je hmota hladká a nadýchaná, vsypte maliny a už jen lehce prošlehejte, aby se maliny zapracovaly do směsi.
5
Jednotlivá patra korpusu pokapejte citronovou šťávou, pak promažte připraveným krémem a ten nakonec použijte i na omazání dortu.
6
Dort ozdobte růžemi a okvětními lístky. Uříznuté konce obalte potravinářskou fólií.
1
V míse utřete do nadýchané světlé hmoty cukr a 300 g měkkého másla. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky postupně po jednom opatrně přimíchejte do máslové směsi a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
2
K vyšlehaným žloutkům s máslovou směsí postupně nasypte moučnou směs a promíchejte. Přilijte 150 ml mléka a opět zamíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte po třetinách sníh.
3
Připravte si tři dortové formy o průměru 18 cm a vyložte je pečicím papírem. Těsto rovnoměrně rozdělte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25–30 minut. Po upečení nechte korpusy ještě 5 minut ve formách. Pak je vyndejte a dejte vychladnout na mřížku.
4
Mezitím připravte krém. Do mísy dejte zbytek měkkého másla a přidejte moučkový cukr. Začněte šlehat na pomalý stupeň a postupně přidávejte rychlost. Až hmota zesvětlá, opatrně přilévejte 30 ml mléka. Po vyšlehání, když je hmota hladká a nadýchaná, vsypte maliny a už jen lehce prošlehejte, aby se maliny zapracovaly do směsi.
5
Jednotlivá patra korpusu pokapejte citronovou šťávou, pak promažte připraveným krémem a ten nakonec použijte i na omazání dortu.
6
Dort ozdobte růžemi a okvětními lístky. Uříznuté konce obalte potravinářskou fólií.