1
Na těsto nasypte mouku do velké mísy, přidejte špetku soli a pak nastrouhané ledové máslo. Promíchejte, aby se všechny kousky másla obalily moukou. Pak přilijte 150 ml ledové vody a uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut chladit. Troubu rozpalte na 200 °C. Těsto rozdělte na dvě půlky. První rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku dlouhého 45 cm a širokého 9 cm. Druhou dejte zpět do lednice. Všechny suroviny na náplň smíchejte a polovinu rozprostřete na rozválené těsto. U jednoho dlouhého okraje nechte volné místo. Protilehlý okraj potřete vejcem a přehněte přes náplň do dlouhého ‚tunelu‘. Vršek znovu potřete vejcem, rádýlkem rozkrájejte na 3 cm široké kousky. Každý přehněte do rolky. Zopakujte s druhou polovinou těsta a náplně. Rolky pečte 15–20 minut. Servírujte se špenátem.