1
Troubu předehřejte na 150 °C. Vepřovou plec očistěte od šlach a přebytečného tuku. Rozřízněte ji tak, aby tvořila přibližný obdélník a byla silná asi 2–3 cm. Maso osolte. Pepř, chilli vločky a fenyklová semínka opražte nasucho v pánvi a roztlučte je v hmoždíři. Pak maso rovnoměrně posypte roztlučeným kořením, bylinkami, česnekem, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše pěkně přitlačte prsty. Nakonec navrch rozložte plátky slaniny. Maso po délce pevně srolujte. Roládu převažte kuchyňským provázkem.
2
Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a nechte ho rozehřát na plotně. Opečte na něm krátce stroužky česneku a bylinky. Pak odsuňte česnek a bylinky na stranu a opečte roládu ze všech stran, aby se zatáhla. Maso dejte do trouby a pečte zakryté poklicí zhruba 2 hodiny. Pak zvyšte teplotu na 250 °C a ještě 30 minut pečte.
3
Maso po upečení přendejte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 15 minut odpočívat. Zatím dejte pekáč na plotnu, rozehřejte výpek, přilijte víno a přiveďte k varu. Ze stěn pekáče setřete připečené zbytky a šťávu zredukujte.
1
Troubu předehřejte na 150 °C. Vepřovou plec očistěte od šlach a přebytečného tuku. Rozřízněte ji tak, aby tvořila přibližný obdélník a byla silná asi 2–3 cm. Maso osolte. Pepř, chilli vločky a fenyklová semínka opražte nasucho v pánvi a roztlučte je v hmoždíři. Pak maso rovnoměrně posypte roztlučeným kořením, bylinkami, česnekem, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše pěkně přitlačte prsty. Nakonec navrch rozložte plátky slaniny. Maso po délce pevně srolujte. Roládu převažte kuchyňským provázkem.
2
Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a nechte ho rozehřát na plotně. Opečte na něm krátce stroužky česneku a bylinky. Pak odsuňte česnek a bylinky na stranu a opečte roládu ze všech stran, aby se zatáhla. Maso dejte do trouby a pečte zakryté poklicí zhruba 2 hodiny. Pak zvyšte teplotu na 250 °C a ještě 30 minut pečte.
3
Maso po upečení přendejte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 15 minut odpočívat. Zatím dejte pekáč na plotnu, rozehřejte výpek, přilijte víno a přiveďte k varu. Ze stěn pekáče setřete připečené zbytky a šťávu zredukujte.