Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRoláda z vepřové plece
Albert logoAlbert logo
  • Roláda z vepřové plece

Roláda z vepřové plece

Roláda z vepřové plece
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová plec 1 kg
  • Sůl
  • Pepř celý 1 plž
  • Chilli vločky 2 člž
  • Šalvěj čerstvá
  • Fenyklová semínka 1,5 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Kapary 2 člž
  • Česnek 9 strouž.
  • Pomerančová kůra
  • Slanina plátková 100 g
  • Olej olivový
  • Směs čerstvých bylinek
  • Bílé víno 200 ml
  • Vepřová plec 1 kg
  • Sůl
  • Pepř celý 1 plž
  • Chilli vločky 2 člž
  • Šalvěj čerstvá
  • Fenyklová semínka 1,5 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Kapary 2 člž
  • Česnek 9 strouž.
  • Pomerančová kůra
  • Slanina plátková 100 g
  • Olej olivový
  • Směs čerstvých bylinek

Příprava

1
Troubu předehřejte na 150 °C. Vepřovou plec očistěte od šlach a přebytečného tuku. Rozřízněte ji tak, aby tvořila přibližný obdélník a byla silná asi 2–3 cm. Maso osolte. Pepř, chilli vločky a fenyklová semínka opražte nasucho v pánvi a roztlučte je v hmoždíři. Pak maso rovnoměrně posypte roztlučeným kořením, bylinkami, česnekem, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše pěkně přitlačte prsty. Nakonec navrch rozložte plátky slaniny. Maso po délce pevně srolujte. Roládu převažte kuchyňským provázkem.
2
Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a nechte ho rozehřát na plotně. Opečte na něm krátce stroužky česneku a bylinky. Pak odsuňte česnek a bylinky na stranu a opečte roládu ze všech stran, aby se zatáhla. Maso dejte do trouby a pečte zakryté poklicí zhruba 2 hodiny. Pak zvyšte teplotu na 250 °C a ještě 30 minut pečte.
3
Maso po upečení přendejte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 15 minut odpočívat. Zatím dejte pekáč na plotnu, rozehřejte výpek, přilijte víno a přiveďte k varu. Ze stěn pekáče setřete připečené zbytky a šťávu zredukujte.
1
Troubu předehřejte na 150 °C. Vepřovou plec očistěte od šlach a přebytečného tuku. Rozřízněte ji tak, aby tvořila přibližný obdélník a byla silná asi 2–3 cm. Maso osolte. Pepř, chilli vločky a fenyklová semínka opražte nasucho v pánvi a roztlučte je v hmoždíři. Pak maso rovnoměrně posypte roztlučeným kořením, bylinkami, česnekem, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše pěkně přitlačte prsty. Nakonec navrch rozložte plátky slaniny. Maso po délce pevně srolujte. Roládu převažte kuchyňským provázkem.
2
Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a nechte ho rozehřát na plotně. Opečte na něm krátce stroužky česneku a bylinky. Pak odsuňte česnek a bylinky na stranu a opečte roládu ze všech stran, aby se zatáhla. Maso dejte do trouby a pečte zakryté poklicí zhruba 2 hodiny. Pak zvyšte teplotu na 250 °C a ještě 30 minut pečte.
3
Maso po upečení přendejte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 15 minut odpočívat. Zatím dejte pekáč na plotnu, rozehřejte výpek, přilijte víno a přiveďte k varu. Ze stěn pekáče setřete připečené zbytky a šťávu zredukujte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.