Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRoláda z vepřové panenky
Albert logoAlbert logo
  • Roláda z vepřové panenky

Roláda z vepřové panenky

Špenát poduste jen krátce, aby zavadl. Tak neztratí svou svěží zelenou barvu.
Roláda z vepřové panenky
Snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 60 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Pepř
  • Baby špenát 800 g
  • Olej slunečnicový
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Cibule 1 ks
  • Hrášek 300 g
  • Řeřicha
  • Česnek 1 strouž.
  • Máslo 60 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Pepř
  • Baby špenát 800 g
  • Olej slunečnicový
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Cibule 1 ks
  • Hrášek 300 g
  • Řeřicha
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

1
Omyté a osušené maso rozkrojte tak, aby vznikl plát silný 1 cm. Ten rovnoměrně naklepejte, osolte a opepřete. Doprostřed vložte 1 hrst špenátu. Plát zaviňte do rolády. Povrch potřete olejem, osolte a opepřete. Navrch položte snítku rozmarýnu a roládu po celé délce spirálovitě zafixujte kuchyňským provázkem.
2
Roládu restujte 5 minut ze všech stran na slunečnicovém oleji, aby se povrch zatáhl. Poté ji přendejte do olejem vymazané zapékací mísy a v troubě na 190 °C pečte 15 minut. Po vychladnutí nakrájejte na plátky.
3
Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte. Orestujte dozlatova na másle. Přimíchejte zbývající špenát a hrášek. Duste pár minut do změknutí. Osolte, opepřete a ozdobte řeřichou a lístky bazalky. Podávejte s roládou.
1
Omyté a osušené maso rozkrojte tak, aby vznikl plát silný 1 cm. Ten rovnoměrně naklepejte, osolte a opepřete. Doprostřed vložte 1 hrst špenátu. Plát zaviňte do rolády. Povrch potřete olejem, osolte a opepřete. Navrch položte snítku rozmarýnu a roládu po celé délce spirálovitě zafixujte kuchyňským provázkem.
2
Roládu restujte 5 minut ze všech stran na slunečnicovém oleji, aby se povrch zatáhl. Poté ji přendejte do olejem vymazané zapékací mísy a v troubě na 190 °C pečte 15 minut. Po vychladnutí nakrájejte na plátky.
3
Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte. Orestujte dozlatova na másle. Přimíchejte zbývající špenát a hrášek. Duste pár minut do změknutí. Osolte, opepřete a ozdobte řeřichou a lístky bazalky. Podávejte s roládou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.