Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRizoto s ricottou a citronem
Albert logoAlbert logo
  • Rizoto s ricottou a citronem

Rizoto s ricottou a citronem

Rizoto s ricottou a citronem
Snadné
31-45 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Bílé víno suché 80 ml
  • Pepř
  • Rýže arborio 400 g
  • Vývar kuřecí 1,5 l
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Citronová kůra 2 plž
  • Parmazán 40 g
  • Ricotta 200 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Oregano čerstvé 1 hrs.
  • Chilli vločky 1 člž
  • Máslo 45 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Bílé víno suché 80 ml
  • Pepř
  • Rýže arborio 400 g
  • Vývar kuřecí 1,5 l
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Citronová kůra 2 plž
  • Parmazán 40 g
  • Ricotta 200 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Oregano čerstvé 1 hrs.
  • Chilli vločky 1 člž
  • Máslo 45 g

Příprava

1
Máslo rozpustím v hlubší pánvi a nechám na něm 4–5 minut zesklovatět cibuli a česnek. Přiliju víno, osolím, opepřím a nechám tak 2 minuty povařit.
2
Vsypu rýži a dobře ji promíchám, aby se obalila máslem, cibulí a česnekem. Zaleju 250 ml vývaru a počkám, až se začne vařit.
3
Stáhnu plamen, občas promíchám a až se vývar vsákne, doleju další. Vařím 20–25 minut, dokud není rýže měkká. Sundám z plotýnky, vmíchám citronovou šťávu, kůru a parmazán, nakonec opatrně i ricottu.
4
Na malé pánvičce rozehřeju olivový olej a dokřupava opeču oreganové lístky. Nechám je okapat na papírové utěrce.
5
V té samé pánvičce rozpustím máslo. Tím pak pokapeme hotové rizoto.
6
Rizoto rozdělím na talíře, posypu chilli vločkami, ozdobím oreganovými lístky a pokapu rozpuštěným máslem. Ozdobím a ochutím zbylou citronovou kůrou a s očekáváním velké chvály servíruju.
1
Máslo rozpustím v hlubší pánvi a nechám na něm 4–5 minut zesklovatět cibuli a česnek. Přiliju víno, osolím, opepřím a nechám tak 2 minuty povařit.
2
Vsypu rýži a dobře ji promíchám, aby se obalila máslem, cibulí a česnekem. Zaleju 250 ml vývaru a počkám, až se začne vařit.
3
Stáhnu plamen, občas promíchám a až se vývar vsákne, doleju další. Vařím 20–25 minut, dokud není rýže měkká. Sundám z plotýnky, vmíchám citronovou šťávu, kůru a parmazán, nakonec opatrně i ricottu.
4
Na malé pánvičce rozehřeju olivový olej a dokřupava opeču oreganové lístky. Nechám je okapat na papírové utěrce.
5
V té samé pánvičce rozpustím máslo. Tím pak pokapeme hotové rizoto.
6
Rizoto rozdělím na talíře, posypu chilli vločkami, ozdobím oreganovými lístky a pokapu rozpuštěným máslem. Ozdobím a ochutím zbylou citronovou kůrou a s očekáváním velké chvály servíruju.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.