1
Brambory vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte 20 minut doměkka.
2
Řízky z obou stran lehce naklepejte, osolte a obalte postupně v mouce, pak rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji na středním ohni dozlatova z každé strany 5 minut.
3
Brambory slijte a nahrubo je rozmačkejte. Vložte máslo, vlijte ohřáté mléko a rozmačkejte nebo vyšlehejte šlehačem v krémovou kaši. Ochutnejte a případně dosolte.
4
Řízky podávejte s kaší, posypané petrželkou.
1
Brambory vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte 20 minut doměkka.
2
Řízky z obou stran lehce naklepejte, osolte a obalte postupně v mouce, pak rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji na středním ohni dozlatova z každé strany 5 minut.
3
Brambory slijte a nahrubo je rozmačkejte. Vložte máslo, vlijte ohřáté mléko a rozmačkejte nebo vyšlehejte šlehačem v krémovou kaši. Ochutnejte a případně dosolte.
4
Řízky podávejte s kaší, posypané petrželkou.