Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRisotto s artyčoky
Albert logoAlbert logo
  • Risotto s artyčoky

Risotto s artyčoky

Risotto s artyčoky
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 90 g
  • Artyčok 4 ks
  • Pancetta 200 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Citron 1/2 ks
  • Bílý pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Tymián čerstvý 8 snít.
  • Sůl
  • Rýže arborio 320 g
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Vývar zeleninový 800 ml
  • Pepř
  • Olej olivový 6 plž
  • Parmazán 50 g
  • Petržel hladkolistá
  • Máslo 90 g
  • Artyčok 4 ks
  • Pancetta 200 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Citron 1/2 ks
  • Bílý pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Tymián čerstvý 8 snít.
  • Sůl
  • Rýže arborio 320 g
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Vývar zeleninový 800 ml
  • Pepř
  • Olej olivový 6 plž
  • Parmazán 50 g

Příprava

1
Šalotky nakrájejte najemno, pancettu na proužky. Do větší misky připravte vodu s citronem a před čištěním artyčoků si v ní namočte ruce – zabráníte tím rychlé oxidaci a zhnědnutí. Po očištění artyčoky vraťte do citronového nálevu, dokud s nimi nebudete dál pracovat.
2
Rozpalte hlubší pánev, rozehřejte olej s máslem, přidejte rozmělněný česnek a šalotku. Po chvilce vložte téměř všechnu pancettu, trochu si nechte na ozdobu, a osmahněte. Přidejte artyčoky, podlijte vývarem, dochuťte pepřem, tymiánem a nechte dusit na mírném ohni 15 minut. Ke konci dochuťte solí.
3
V další hlubší pánvi rozpalte druhou část oleje a másla, vložte česnek, šalotku a osmahněte dozlatova. Přisypte propláchnutou a okapanou rýži a opět asi tři minuty restujte. Podlijte vínem. Nechte odpařit, přilijte vývar a dochuťte tymiánem. Za občasného míchání duste 15 minut. Ke konci přimíchejte směs s artyčoky, parmazán a ještě zjemněte máslem.
4
Servírujte s opečenou pancettou a ozdobte petrželí.
1
Šalotky nakrájejte najemno, pancettu na proužky. Do větší misky připravte vodu s citronem a před čištěním artyčoků si v ní namočte ruce – zabráníte tím rychlé oxidaci a zhnědnutí. Po očištění artyčoky vraťte do citronového nálevu, dokud s nimi nebudete dál pracovat.
2
Rozpalte hlubší pánev, rozehřejte olej s máslem, přidejte rozmělněný česnek a šalotku. Po chvilce vložte téměř všechnu pancettu, trochu si nechte na ozdobu, a osmahněte. Přidejte artyčoky, podlijte vývarem, dochuťte pepřem, tymiánem a nechte dusit na mírném ohni 15 minut. Ke konci dochuťte solí.
3
V další hlubší pánvi rozpalte druhou část oleje a másla, vložte česnek, šalotku a osmahněte dozlatova. Přisypte propláchnutou a okapanou rýži a opět asi tři minuty restujte. Podlijte vínem. Nechte odpařit, přilijte vývar a dochuťte tymiánem. Za občasného míchání duste 15 minut. Ke konci přimíchejte směs s artyčoky, parmazán a ještě zjemněte máslem.
4
Servírujte s opečenou pancettou a ozdobte petrželí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 27.10.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 27.10.2024

Platný ještě 10 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.