1
Šalotky nakrájejte najemno, pancettu na proužky. Do větší misky připravte vodu s citronem a před čištěním artyčoků si v ní namočte ruce – zabráníte tím rychlé oxidaci a zhnědnutí. Po očištění artyčoky vraťte do citronového nálevu, dokud s nimi nebudete dál pracovat.
2
Rozpalte hlubší pánev, rozehřejte olej s máslem, přidejte rozmělněný česnek a šalotku. Po chvilce vložte téměř všechnu pancettu, trochu si nechte na ozdobu, a osmahněte. Přidejte artyčoky, podlijte vývarem, dochuťte pepřem, tymiánem a nechte dusit na mírném ohni 15 minut. Ke konci dochuťte solí.
3
V další hlubší pánvi rozpalte druhou část oleje a másla, vložte česnek, šalotku a osmahněte dozlatova. Přisypte propláchnutou a okapanou rýži a opět asi tři minuty restujte. Podlijte vínem. Nechte odpařit, přilijte vývar a dochuťte tymiánem. Za občasného míchání duste 15 minut. Ke konci přimíchejte směs s artyčoky, parmazán a ještě zjemněte máslem.
4
Servírujte s opečenou pancettou a ozdobte petrželí.
1
Šalotky nakrájejte najemno, pancettu na proužky. Do větší misky připravte vodu s citronem a před čištěním artyčoků si v ní namočte ruce – zabráníte tím rychlé oxidaci a zhnědnutí. Po očištění artyčoky vraťte do citronového nálevu, dokud s nimi nebudete dál pracovat.
2
Rozpalte hlubší pánev, rozehřejte olej s máslem, přidejte rozmělněný česnek a šalotku. Po chvilce vložte téměř všechnu pancettu, trochu si nechte na ozdobu, a osmahněte. Přidejte artyčoky, podlijte vývarem, dochuťte pepřem, tymiánem a nechte dusit na mírném ohni 15 minut. Ke konci dochuťte solí.
3
V další hlubší pánvi rozpalte druhou část oleje a másla, vložte česnek, šalotku a osmahněte dozlatova. Přisypte propláchnutou a okapanou rýži a opět asi tři minuty restujte. Podlijte vínem. Nechte odpařit, přilijte vývar a dochuťte tymiánem. Za občasného míchání duste 15 minut. Ke konci přimíchejte směs s artyčoky, parmazán a ještě zjemněte máslem.
4
Servírujte s opečenou pancettou a ozdobte petrželí.