1
Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.
2
Troubu předehřejte na 160 °C.
3
Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.
4
Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.
5
Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.
6
Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.
7
Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.
8
Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.
9
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
10
Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.
1
Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.
2
Troubu předehřejte na 160 °C.
3
Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.
4
Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.
5
Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.
6
Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.
7
Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.
8
Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.
9
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
10
Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.