1
Rajčata dejte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte a dejte na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
2
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s 250 g ricotty, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promíchejte, přidejte nasekané byliny (2 lžíce si ponechte stranou), osolte a po částech vmíchejte sníh.
3
Na pánvi rozehřejte lžíci másla, z těsta tvořte lžící placičky, smažte je po obou stranách dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku.
4
Zbylou ricottu promíchejte se zbytkem nasekaných bylin, osolte ji a opepřete. Placičky podávejte s bylinkovou ricottou, pečenými rajčaty a lístky bazalky.
1
Rajčata dejte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte a dejte na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
2
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s 250 g ricotty, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promíchejte, přidejte nasekané byliny (2 lžíce si ponechte stranou), osolte a po částech vmíchejte sníh.
3
Na pánvi rozehřejte lžíci másla, z těsta tvořte lžící placičky, smažte je po obou stranách dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku.
4
Zbylou ricottu promíchejte se zbytkem nasekaných bylin, osolte ji a opepřete. Placičky podávejte s bylinkovou ricottou, pečenými rajčaty a lístky bazalky.