Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRib eye steak s omáčkou chimichurri a batáty
Albert logoAlbert logo
  • Rib eye steak s omáčkou chimichurri a batáty

Rib eye steak s omáčkou chimichurri a batáty

Rib eye steak s omáčkou chimichurri a batáty
Snadné
16-30 minut
5/5
Americká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Batáty 3 ks
  • Olej olivový 250 ml
  • Sůl
  • Vinný červený ocet 4 plž
  • Pepř
  • Česnek 3 strouž.
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Chilli paprička 2 ks
  • Oregano sušené 1,5 člž
  • Limetka 2 ks
  • Hovězí steak Rib eye 600 g
  • Zakysaná smetana 190 g
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Citron 1/2 ks
  • Chléb žitný 8 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Batáty 3 ks
  • Olej olivový 250 ml
  • Sůl
  • Vinný červený ocet 4 plž
  • Pepř
  • Česnek 3 strouž.
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Chilli paprička 2 ks
  • Oregano sušené 1,5 člž
  • Limetka 2 ks
  • Hovězí steak Rib eye 600 g
  • Zakysaná smetana 190 g
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Citron 1/2 ks

Příprava

1
Očištěné batáty ve slupce zabalte po jednom do alobalu a vložte na gril, střední žár. Pečte 10 minut. Vyjměte, rozbalte a nechte lehce vychladnout. Poté rozkrojte na čtvrtiny a vraťte na gril. Opékejte dalších 5 minut pokapané olejem, osolené a opepřené.
2
Na omáčku připravte 200 ml olivového oleje, ocet, listy petržele, česnek, 1 a ½ chilli papričky zbavené jader, oregano a 2 lžíce limetové šťávy a rozmixujte tyčovým mixérem nebo v klasickém robotu.
3
Steaky promasírujte v dlaních olejem, osolte a opepřete. Vložte na rozpálený gril a dle požadovaného stupně propečení grilujte 2,5–4,5 minuty z každé strany. Následně nechte 10 minut zakryté odpočívat.
4
Mezitím připravte smetanový dip. Promíchejte zakysanou smetanu se solí, sušeným česnekem, nasekaným rozmarýnem a citronovou šťávou.
5
Těsně před podáváním opečte na grilu Mlynářský chléb, 1 minutu z každé strany.
6
Steak nakrájejte na tenké plátky a podávejte přelitý omáčkou chimichurri posypanou nakrájenou zbylou chilli papričkou s dipem ze zakysané smetany, batáty, pečivem, nakrájenou limetou a kolečky červené cibule.
1
Očištěné batáty ve slupce zabalte po jednom do alobalu a vložte na gril, střední žár. Pečte 10 minut. Vyjměte, rozbalte a nechte lehce vychladnout. Poté rozkrojte na čtvrtiny a vraťte na gril. Opékejte dalších 5 minut pokapané olejem, osolené a opepřené.
2
Na omáčku připravte 200 ml olivového oleje, ocet, listy petržele, česnek, 1 a ½ chilli papričky zbavené jader, oregano a 2 lžíce limetové šťávy a rozmixujte tyčovým mixérem nebo v klasickém robotu.
3
Steaky promasírujte v dlaních olejem, osolte a opepřete. Vložte na rozpálený gril a dle požadovaného stupně propečení grilujte 2,5–4,5 minuty z každé strany. Následně nechte 10 minut zakryté odpočívat.
4
Mezitím připravte smetanový dip. Promíchejte zakysanou smetanu se solí, sušeným česnekem, nasekaným rozmarýnem a citronovou šťávou.
5
Těsně před podáváním opečte na grilu Mlynářský chléb, 1 minutu z každé strany.
6
Steak nakrájejte na tenké plátky a podávejte přelitý omáčkou chimichurri posypanou nakrájenou zbylou chilli papričkou s dipem ze zakysané smetany, batáty, pečivem, nakrájenou limetou a kolečky červené cibule.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.