1
Řepu oloupejte, rozdělte na čtvrtiny a vložte do hrnce. Zalijte vodou a vařte asi 30 minut doměkka. Odstavte z plotny, vložte čajové sáčky a nechte 20 minut odstát. Želatinové plátky ponořte do misky se studenou vodou.
2
Ořechy a semínka rozemelte nahrubo, přidejte špetku soli, ½ lžičky skořice, 2 lžíce sirupu a 1 lžíci oleje. Promíchejte do lepivého těsta.
3
Obdélníkovou koláčovou formu 10 x 33 cm vymažte zbývajícím kokosovým olejem, dno vyložte pečicím papírem. Těsto namačkejte na dno formy a do ¾ výšky bočních stěn. Pečte 12 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 175 °C. Upečený korpus nechte vychladnout.
4
Do mixéru vložte uvařenou řepu, 60 ml nálevu z řepy a čaje, kokosové mléko, zbylý sirup a skořici, nastrouhanou kůru z ½ pomeranče a 2 lžíce pomerančové šťávy. Promixujte do konzistentní směsi. Přelijte do hrnce a přiveďte k varu. Odstavte z plotny a vmíchejte nabobtnalou želatinu. Nechte chvíli prochladnout a vlijte na korpus.
5
Koláč nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.
1
Řepu oloupejte, rozdělte na čtvrtiny a vložte do hrnce. Zalijte vodou a vařte asi 30 minut doměkka. Odstavte z plotny, vložte čajové sáčky a nechte 20 minut odstát. Želatinové plátky ponořte do misky se studenou vodou.
2
Ořechy a semínka rozemelte nahrubo, přidejte špetku soli, ½ lžičky skořice, 2 lžíce sirupu a 1 lžíci oleje. Promíchejte do lepivého těsta.
3
Obdélníkovou koláčovou formu 10 x 33 cm vymažte zbývajícím kokosovým olejem, dno vyložte pečicím papírem. Těsto namačkejte na dno formy a do ¾ výšky bočních stěn. Pečte 12 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 175 °C. Upečený korpus nechte vychladnout.
4
Do mixéru vložte uvařenou řepu, 60 ml nálevu z řepy a čaje, kokosové mléko, zbylý sirup a skořici, nastrouhanou kůru z ½ pomeranče a 2 lžíce pomerančové šťávy. Promixujte do konzistentní směsi. Přelijte do hrnce a přiveďte k varu. Odstavte z plotny a vmíchejte nabobtnalou želatinu. Nechte chvíli prochladnout a vlijte na korpus.
5
Koláč nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.