1
Nejdřív připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
2
Nyní se pusťte do masových koulí. Z toustového chleba vymačkejte mléko, vložte ho do misky, přidejte oba druhy masa, česnek, cibuli, vejce, chilli papričku a oregano. Osolte a směs důkladně promíchejte, nejlíp to jde rukama. Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
3
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček. Pak je po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel. Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby. Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran. Podávejte s připraveným dipem.
1
Nejdřív připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
2
Nyní se pusťte do masových koulí. Z toustového chleba vymačkejte mléko, vložte ho do misky, přidejte oba druhy masa, česnek, cibuli, vejce, chilli papričku a oregano. Osolte a směs důkladně promíchejte, nejlíp to jde rukama. Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
3
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček. Pak je po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel. Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby. Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran. Podávejte s připraveným dipem.