Svěží kuřecí polévka ochucená citronem se v Řecku vaří hlavně ve sváteční dny. Někdy se připravuje také jako omáčka. Pro horké letní dny je jako stvořená.
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Řecká
Bezlepkové
Polévka
Ingredience
Složení
4 porce
Rýže 100 g
Vývar kuřecí 1,2 l
Vejce 2 ks
Citron 1 ks
Kuřecí prsní řízky 250 g
Sůl
Petrželka čerstvá
Pepř
Rýže 100 g
Vývar kuřecí 1,2 l
Vejce 2 ks
Citron 1 ks
Kuřecí prsní řízky 250 g
Sůl
Petrželka čerstvá
Pepř
Příprava
1
Kuřecí maso nakrájejte na několik větších kusů a uvařte ve vývaru doměkka. Poté ho vyjměte a uvařte ve vývaru rýži. Maso natrhejte po vláknech.
2
Vejce rozklepněte do misky a ušlehejte s citronovou šťávou do pěny.
3
Přilijte jednu naběračku teplého vývaru a rozmíchejte. Potom vlijte vaječnou směs do horké polévky a míchejte, až vznikne hladký krém. Dál už nevařte, jen přidejte natrhané kuřecí maso. Při podávání ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo petrželky.
4
Dochuťte solí a pepřem.
1
Kuřecí maso nakrájejte na několik větších kusů a uvařte ve vývaru doměkka. Poté ho vyjměte a uvařte ve vývaru rýži. Maso natrhejte po vláknech.
2
Vejce rozklepněte do misky a ušlehejte s citronovou šťávou do pěny.
3
Přilijte jednu naběračku teplého vývaru a rozmíchejte. Potom vlijte vaječnou směs do horké polévky a míchejte, až vznikne hladký krém. Dál už nevařte, jen přidejte natrhané kuřecí maso. Při podávání ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo petrželky.
4
Dochuťte solí a pepřem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!