1
Přikryju hrnec, do kterého jsem vložila rebarboru, jahody a citronovou šťávu a vařím na mírném plameni za občasného míchání 8–12 minut, až ovoce změkne. Cukr promíchám s kukuřičným škrobem a přidám k ovoci. Ovoce pořád míchám, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Hrnec stáhnu z plotny.
2
Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse promíchám šlehačem nebo v robotu mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl. Míchám tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si nechám stranou, zbytek natlačím prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřu náplň. Nakonec koláč posypu drobenkou, kterou jsem si nechala stranou, a peču 30–35 minut. Nechám vychladnout.