Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRebarborové koláče
Albert logoAlbert logo
  • Rebarborové koláče

Rebarborové koláče

Rebarborové koláče
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 310 g
  • Sůl 1/4 člž
  • Voda 125 ml
  • Rebarbora 680 g
  • Maliny 125 g
  • Zmrzlina vanilková
  • Cukr krupicový 210 g
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 310 g
  • Sůl 1/4 člž
  • Voda 125 ml
  • Rebarbora 680 g
  • Maliny 125 g
  • Zmrzlina vanilková
  • Cukr krupicový 210 g
  • Máslo 170 g

Příprava

1
Těsto přijde na řadu jako první. V míse promíchám mouku, cukr a sůl, přidám na kostky nakrájené máslo a prsty těsto zpracuju na drobenku. Nakonec přiliju vodu a uhnětu těsto. Hnětu krátce, abych to nepřehnala, protože by pak bylo tvrdé. Z těsta vytvaruju kouli a dám ho na 30 minut chladit.
2
Plech vyložím pečicím papírem a předehřeju troubu na 200 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválím z těsta čtyři kola silná asi 2,5 cm, každé o průměru asi 15 cm. Kola přendám na plech a než připravím náplň, nechám je chladit v lednici.
3
Odstraním konce rebarbory a nakrájím ji asi na 2,5cm kousky. Ve velké míse promíchám nakrájenou rebarboru, maliny, mouku a cukr a nechám asi 5 minut odpočinout. Těsto vyndám z lednice, nechám ho 5–10 minut stát při pokojové teplotě, aby se mi s ním dobře pracovalo. Náplň rozdělím do středu koláčů tak, aby mi zůstal asi 5cm okraj – ten zahnu dovnitř, pomažu rozpuštěným máslem, koláče posypu cukrem a dám péct na 45–55 minut. Nakonec je nechám na mřížce vychladnout.
4
TIP: Koláč, ve kterém si hraje na schovávanou rebarbora s malinami, nestačí jeden, ani dva. Chci je sníst všechny najednou.
1
Těsto přijde na řadu jako první. V míse promíchám mouku, cukr a sůl, přidám na kostky nakrájené máslo a prsty těsto zpracuju na drobenku. Nakonec přiliju vodu a uhnětu těsto. Hnětu krátce, abych to nepřehnala, protože by pak bylo tvrdé. Z těsta vytvaruju kouli a dám ho na 30 minut chladit.
2
Plech vyložím pečicím papírem a předehřeju troubu na 200 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválím z těsta čtyři kola silná asi 2,5 cm, každé o průměru asi 15 cm. Kola přendám na plech a než připravím náplň, nechám je chladit v lednici.
3
Odstraním konce rebarbory a nakrájím ji asi na 2,5cm kousky. Ve velké míse promíchám nakrájenou rebarboru, maliny, mouku a cukr a nechám asi 5 minut odpočinout. Těsto vyndám z lednice, nechám ho 5–10 minut stát při pokojové teplotě, aby se mi s ním dobře pracovalo. Náplň rozdělím do středu koláčů tak, aby mi zůstal asi 5cm okraj – ten zahnu dovnitř, pomažu rozpuštěným máslem, koláče posypu cukrem a dám péct na 45–55 minut. Nakonec je nechám na mřížce vychladnout.
4
TIP: Koláč, ve kterém si hraje na schovávanou rebarbora s malinami, nestačí jeden, ani dva. Chci je sníst všechny najednou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.