1
V robotu s hnětacím hákem nebo ručně uhněťte hladké těsto z mouky, ½ lžičky soli, 3 vajec a 80 ml olivového oleje. Těsto přendejte na vál, vytvarujte bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
2
Mezitím v blenderu rozmixujte ořechy, zbylý olivový olej, brusinky a vinný ocet. Pesto přendejte do misky a odložte stranou.
3
Připravte si náplň do raviol. V misce promíchejte nasekané lístky tymiánu, kozí sýr, špetku soli a pepře, med a pár kapek vymačkané citronové šťávy.
4
Z těsta vyválejte tenký plát. Pomocí vykrajovátka vykrojte hvězdičky o velikosti 6–7 cm. Hvězdičku potřete bílkem z jedné strany po okrajích a doprostřed hvězdičky opatrně naneste lžičkou náplň z kozího sýra ve velikosti vlašského ořechu. Překryjte druhou hvězdičkou a prsty stlačte okraje po celém obvodu k sobě. Takto opakujte s každou raviolou. Hotové ravioly vložte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty.
5
Podávejte s připraveným pestem, zakápnuté zbytkem olivového oleje.
1
V robotu s hnětacím hákem nebo ručně uhněťte hladké těsto z mouky, ½ lžičky soli, 3 vajec a 80 ml olivového oleje. Těsto přendejte na vál, vytvarujte bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
2
Mezitím v blenderu rozmixujte ořechy, zbylý olivový olej, brusinky a vinný ocet. Pesto přendejte do misky a odložte stranou.
3
Připravte si náplň do raviol. V misce promíchejte nasekané lístky tymiánu, kozí sýr, špetku soli a pepře, med a pár kapek vymačkané citronové šťávy.
4
Z těsta vyválejte tenký plát. Pomocí vykrajovátka vykrojte hvězdičky o velikosti 6–7 cm. Hvězdičku potřete bílkem z jedné strany po okrajích a doprostřed hvězdičky opatrně naneste lžičkou náplň z kozího sýra ve velikosti vlašského ořechu. Překryjte druhou hvězdičkou a prsty stlačte okraje po celém obvodu k sobě. Takto opakujte s každou raviolou. Hotové ravioly vložte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty.
5
Podávejte s připraveným pestem, zakápnuté zbytkem olivového oleje.