1
Očištěné maso prošpikujte proužky slaniny, osolte a opepřete. V hrnci na 20 ml rozpáleného oleje maso ze všech stran orestujte. Vyjměte a odložte stranou.
2
K výpeku přidejte zbylý olej a orestujte na něm oloupanou, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu do zlatohněda. Přidejte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a pokračujte v restování.
3
Přidejte bobkový list, nové koření, cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
4
Přidejte rajčatový protlak, perníkové koření a restujte. Poté vlijte vodu, přidejte bujón, vložte maso, přiklopte pokličkou a duste doměkka cca 1 ½ hodiny.
5
Když je maso měkké, vyjměte jej z hrnce a omáčku propasírujte. Zjemněte máslem, dochuťte lžičkou citronové šťávy a případně podle chuti doslaďte.
6
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a těstovinami uvařenými podle návodu na obalu.
1
Očištěné maso prošpikujte proužky slaniny, osolte a opepřete. V hrnci na 20 ml rozpáleného oleje maso ze všech stran orestujte. Vyjměte a odložte stranou.
2
K výpeku přidejte zbylý olej a orestujte na něm oloupanou, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu do zlatohněda. Přidejte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a pokračujte v restování.
3
Přidejte bobkový list, nové koření, cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
4
Přidejte rajčatový protlak, perníkové koření a restujte. Poté vlijte vodu, přidejte bujón, vložte maso, přiklopte pokličkou a duste doměkka cca 1 ½ hodiny.
5
Když je maso měkké, vyjměte jej z hrnce a omáčku propasírujte. Zjemněte máslem, dochuťte lžičkou citronové šťávy a případně podle chuti doslaďte.
6
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a těstovinami uvařenými podle návodu na obalu.