1
Troubu předehřejte na 170 °C. V rendlíku přiveďte k varu vodu, vložte do ní citronové plátky, zmírněte oheň a nechte 2 minuty probublávat. Sceďte, nechte okapat a přesuňte do misky. Přidejte 1 lžíci oleje, cukr, šalvěj a špetku soli, zlehka promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a pečte zhruba 20 minut. Vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte granátový med. Džus s medem (či melasou) přiveďte k varu, ztlumte plamen a povařte do hustší konzistence. Nechte vychladnout. V míse smíchejte rajčátka, nové koření, mátu, granátová semínka, cibuli a zbývající olej. Dochuťte solí a pepřem, přidejte citron, zalijte granátovým medem a promíchejte.