Nejlepší je použít rajčata, která jsou již velmi zralá, tedy na omak trochu měkká.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Pesto, dipy, pomazánky
Ingredience
Složení
1 porcí
Cukr krupicový 400 g
Vinný bílý ocet 80 ml
Rajče 1 kg
Citronová šťáva 30 ml
Chilli paprička 2 ks
Zázvor 2 cm
Rybí omáčka 1 plž
Sůl 1 člž
Česnek 3 strouž.
Cukr krupicový 400 g
Vinný bílý ocet 80 ml
Rajče 1 kg
Citronová šťáva 30 ml
Chilli paprička 2 ks
Zázvor 2 cm
Rybí omáčka 1 plž
Sůl 1 člž
Česnek 3 strouž.
Příprava
1
Všechny suroviny dejte do hrnce a přiveďte k mírnému varu. Za občasného míchání redukujte 1 hodinu a 30 minut. Poté nechte 15 minut odpočinout. Pro dosažení jemné textury promixujte tyčovým mixérem, ale není nutné.
2
Džem plňte do sklenic a zavařte ve vodě mezi 80–90 °C 20 minut.
3
Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.
1
Všechny suroviny dejte do hrnce a přiveďte k mírnému varu. Za občasného míchání redukujte 1 hodinu a 30 minut. Poté nechte 15 minut odpočinout. Pro dosažení jemné textury promixujte tyčovým mixérem, ale není nutné.
2
Džem plňte do sklenic a zavařte ve vodě mezi 80–90 °C 20 minut.
3
Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!