1
Troubu předehřejte na 220 °C. Vývar nalijte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu. Postupně do něj vsypte polentu a 2–3 minuty vařte, aby krásně zhoustla. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Pak polentu přendejte do lehce vymazaného plechu o hranách 20–30 cm a dejte na 45 minut do lednice. Ztuhlou ji vy vyklopte na pracovní plochu a nakrájejte na trojúhelníky. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15 minut dozlatova.
2
Mezitím udělejte dresink: všechny potřebné suroviny smíchejte v misce.
3
Na plech k polentě přidejte cherry rajčata, pokrájenou klobásu, natrhanou mozzarellu, zastříkněte olejem a pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčata měkká. Podávejte s listy mladého špenátu, pokapané dresinkem.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Vývar nalijte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu. Postupně do něj vsypte polentu a 2–3 minuty vařte, aby krásně zhoustla. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Pak polentu přendejte do lehce vymazaného plechu o hranách 20–30 cm a dejte na 45 minut do lednice. Ztuhlou ji vy vyklopte na pracovní plochu a nakrájejte na trojúhelníky. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15 minut dozlatova.
2
Mezitím udělejte dresink: všechny potřebné suroviny smíchejte v misce.
3
Na plech k polentě přidejte cherry rajčata, pokrájenou klobásu, natrhanou mozzarellu, zastříkněte olejem a pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčata měkká. Podávejte s listy mladého špenátu, pokapané dresinkem.