Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRajčatovo-mozzarellový salát s polentou
Albert logoAlbert logo
  • Rajčatovo-mozzarellový salát s polentou

Rajčatovo-mozzarellový salát s polentou

Rajčatovo-mozzarellový salát s polentou
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Řecká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vývar kuřecí 750 ml
  • Polenta 170 g
  • Parmazán 40 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Rajčata cherry na větvičce 300 g
  • Mozzarella 360 g
  • Špenát čerstvý 80 g
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Klobása pikantní 2 ks
  • Máslo 60 g
  • Vývar kuřecí 750 ml
  • Polenta 170 g
  • Parmazán 40 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Rajčata cherry na větvičce 300 g
  • Mozzarella 360 g
  • Špenát čerstvý 80 g
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Klobása pikantní 2 ks
  • Máslo 60 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C. Vývar nalijte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu. Postupně do něj vsypte polentu a 2–3 minuty vařte, aby krásně zhoustla. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Pak polentu přendejte do lehce vymazaného plechu o hranách 20–30 cm a dejte na 45 minut do lednice. Ztuhlou ji vy vyklopte na pracovní plochu a nakrájejte na trojúhelníky. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15 minut dozlatova.
2
Mezitím udělejte dresink: všechny potřebné suroviny smíchejte v misce.
3
Na plech k polentě přidejte cherry rajčata, pokrájenou klobásu, natrhanou mozzarellu, zastříkněte olejem a pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčata měkká. Podávejte s listy mladého špenátu, pokapané dresinkem.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Vývar nalijte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu. Postupně do něj vsypte polentu a 2–3 minuty vařte, aby krásně zhoustla. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Pak polentu přendejte do lehce vymazaného plechu o hranách 20–30 cm a dejte na 45 minut do lednice. Ztuhlou ji vy vyklopte na pracovní plochu a nakrájejte na trojúhelníky. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15 minut dozlatova.
2
Mezitím udělejte dresink: všechny potřebné suroviny smíchejte v misce.
3
Na plech k polentě přidejte cherry rajčata, pokrájenou klobásu, natrhanou mozzarellu, zastříkněte olejem a pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčata měkká. Podávejte s listy mladého špenátu, pokapané dresinkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.