1
Plátky chleba zbavené kůrky pokapejte mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrhejte a smíchejte s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujte menší koule – polévkové knedlíčky.
2
Olej rozpalte v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahněte koule. Dejte je okapat na kuchyňský papír.
3
Jednu lžíci oleje rozpalte v hrnci, přidejte nasekanou cibuli, nožem utřené stroužky česneku a opékejte tři až čtyři minuty.
4
Zalijte horkým kuřecím vývarem a 500 ml vařící vody. Přidejte nakládaná rajčata a nalámané makarony. Vařte osm až deset minut, přidejte masové koule a prohřejte.
5
Podávejte posypané bazalkou a hoblinami parmazánu.
1
Plátky chleba zbavené kůrky pokapejte mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrhejte a smíchejte s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujte menší koule – polévkové knedlíčky.
2
Olej rozpalte v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahněte koule. Dejte je okapat na kuchyňský papír.
3
Jednu lžíci oleje rozpalte v hrnci, přidejte nasekanou cibuli, nožem utřené stroužky česneku a opékejte tři až čtyři minuty.
4
Zalijte horkým kuřecím vývarem a 500 ml vařící vody. Přidejte nakládaná rajčata a nalámané makarony. Vařte osm až deset minut, přidejte masové koule a prohřejte.
5
Podávejte posypané bazalkou a hoblinami parmazánu.