Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRajčatová bruschetta
Albert logoAlbert logo
  • Rajčatová bruschetta

Rajčatová bruschetta

Lehký a chutný italský pokrm, taková je rajčatová bruschetta.
Rajčatová bruschetta
Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Grilování
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Rajčata cherry 500 g
  • Sůl
  • Chléb
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 60 ml
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Rajčata cherry 500 g
  • Sůl
  • Chléb
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 60 ml

Příprava

1
Předehřejte gril.
2
Cherry rajčátka nakrájejte na půlky, velká rajčata zbavte semínek a nakrájejte je na zhruba centimetrové kousky. Smíchejte je v míse s bazalkou a solí.
3
Plátky chleba položte na pečicí papír a pod grilem je opékejte po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Trvá to zhruba 3 minuty po každé straně.
4
Opečené krajíce ihned potřete po jedné straně česnekem a rozdělte na ně rajčatovou směs. Zakápněte olivovým olejem a podávejte posypané lístky bazalky.
1
Předehřejte gril.
2
Cherry rajčátka nakrájejte na půlky, velká rajčata zbavte semínek a nakrájejte je na zhruba centimetrové kousky. Smíchejte je v míse s bazalkou a solí.
3
Plátky chleba položte na pečicí papír a pod grilem je opékejte po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Trvá to zhruba 3 minuty po každé straně.
4
Opečené krajíce ihned potřete po jedné straně česnekem a rozdělte na ně rajčatovou směs. Zakápněte olivovým olejem a podávejte posypané lístky bazalky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jaké pečivo na bruschettu
    Na bruschettu použijte bílý chleba (bageta, ciabatta atp., může být klidně i den starý)
  • Co patří na bruschettu?
    Na bruschettu patří rajčata, bazalka, olivový olej a česnek. Bruschettu připravíte velmi snadno ze zmíněných surovin a opečeného chleba nebo bagetky.
  • Původ receptu rajčatová bruschetta
    • Toto jídlo je známé od 15. století a pochází ze střední Itálie. Bruschetta se obvykle jí ke snídani nebo jako předkrm. V Itálii se často připravuje na grilu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.