Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyQuiche s krůtím masem a pórkem
Albert logoAlbert logo
  • Quiche s krůtím masem a pórkem

Quiche s krůtím masem a pórkem

Quiche s krůtím masem a pórkem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Svačina

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 120 g
  • Mouka pšeničná celozrnná 250 g
  • Ovesné vločky jemné 90 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Pórek 250 g
  • Voda 5 plž
  • Olej olivový 5 plž
  • Krůtí prsní řízky 600 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Ementál bloček 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Máslo 120 g
  • Mouka pšeničná celozrnná 250 g
  • Ovesné vločky jemné 90 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Pórek 250 g
  • Voda 5 plž
  • Olej olivový 5 plž
  • Krůtí prsní řízky 600 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Ementál bloček 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.

Příprava

1
Mouku, ovesné vločky, cukr a sůl rozmixujte. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a 3 lžíce olivového oleje a krátkými pulzy mixujte do drobivé konzistence. Přilijte vodu a zpracujte v těsto.
2
Těsto vtlačte do koláčové formy a pečte 10 minut na 180 °C. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.
3
Na oleji orestujte nadrobno pokrájenou šalotku. Po chvíli přidejte na kostky pokrájené krůtí maso a opékejte, dokud není maso hotové. Přidejte pórek a za stálého míchání ho nechte zesklovatět. Osolte a opepřete. Odstraňte z ohně.
4
V míse dohladka vymíchejte vejce, bílky, mléko a smetanu. Přidejte strouhaný ementál a lístky tymiánu. Přidejte masovopórkovou směs a lehce promíchejte.
5
Směs nalijte do vychladlého korpusu a pečte 45 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout
6
TIP: užití pórku v kuchyni je rozmanité
7
Vitamin C - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému
1
Mouku, ovesné vločky, cukr a sůl rozmixujte. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a 3 lžíce olivového oleje a krátkými pulzy mixujte do drobivé konzistence. Přilijte vodu a zpracujte v těsto.
2
Těsto vtlačte do koláčové formy a pečte 10 minut na 180 °C. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.
3
Na oleji orestujte nadrobno pokrájenou šalotku. Po chvíli přidejte na kostky pokrájené krůtí maso a opékejte, dokud není maso hotové. Přidejte pórek a za stálého míchání ho nechte zesklovatět. Osolte a opepřete. Odstraňte z ohně.
4
V míse dohladka vymíchejte vejce, bílky, mléko a smetanu. Přidejte strouhaný ementál a lístky tymiánu. Přidejte masovopórkovou směs a lehce promíchejte.
5
Směs nalijte do vychladlého korpusu a pečte 45 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout
6
TIP: užití pórku v kuchyni je rozmanité
7
Vitamin C - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.