1
Nejdřív připravte guacamole. Rozpulte avokáda, zbavte je pecky a dužinu dejte do mixéru – stranou si nechte čtvrtinu 1 avokáda. Přidejte 2–3 rajčata bez semínek, chilli zbavené semínek, jarní cibulky, koriandr a promixujte dohladka. Potom přidejte zbytek pokrájených rajčat a avokáda, osolte, opepřete a promixujte už jen několika pulsy, aby ve směsi zůstaly hrubší kousky. Přesuňte do misky a pokapejte citronovou nebo limetovou šťávou, aby avokádo nezhnědlo.
2
Na quesadilly promíchejte v misce sýr, nakrájenou jarní cibulku, koriandr, papriku a chilli. Tortillu položte na suchou rozpálenou pánev, naneste čtvrtinu směsi, přikryjte druhou plackou a opečte dozlatova a dokřupava z obou stran. Stejným způsobem připravte i další tortilly. Podávejte je nakrájené na čtvrtiny s připraveným guacamole, zakysanou smetanou a vychlazeným pivem.