1
Na přípravu ajvaru očistěte lilky a papriky a ogrilujte je v celku, až budou mít papriky černou slupku a lilek bude měkký. Poté kapie ihned dejte do sáčku zapařit, aby se oddělila slupka. Slupky oloupejte, odstraňte semínka a lilek vydlabejte do misky.
2
Dužinu z kapií nakrájejte na malé kostičky a spolu s lilkem vsypte do hrnce, přidejte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli a česnek, olej, cukr, ocet a uzenou papriku. Na mírném plameni za občasného míchání vařte 10 minut a zredukujte.
3
Polovinu směsi rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a vmíchejte zpět do hrnce.
4
Mrkev očistěte a ostrouhejte, vsypte do rendlíku s vroucí vodou a 3 minuty blanšírujte. Sceďte a přendejte do misky. Přidejte med, máslo a promíchejte. Mrkev grilujte 2 minuty.
5
Steaky pokojové teploty osušte papírovou utěrkou z obou stran a dejte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany 4 minuty na medium nebo dle vaší chuti. Nakonec osolte a opepřete.
1
Na přípravu ajvaru očistěte lilky a papriky a ogrilujte je v celku, až budou mít papriky černou slupku a lilek bude měkký. Poté kapie ihned dejte do sáčku zapařit, aby se oddělila slupka. Slupky oloupejte, odstraňte semínka a lilek vydlabejte do misky.
2
Dužinu z kapií nakrájejte na malé kostičky a spolu s lilkem vsypte do hrnce, přidejte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli a česnek, olej, cukr, ocet a uzenou papriku. Na mírném plameni za občasného míchání vařte 10 minut a zredukujte.
3
Polovinu směsi rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a vmíchejte zpět do hrnce.
4
Mrkev očistěte a ostrouhejte, vsypte do rendlíku s vroucí vodou a 3 minuty blanšírujte. Sceďte a přendejte do misky. Přidejte med, máslo a promíchejte. Mrkev grilujte 2 minuty.
5
Steaky pokojové teploty osušte papírovou utěrkou z obou stran a dejte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany 4 minuty na medium nebo dle vaší chuti. Nakonec osolte a opepřete.