1
Troubu rozehřejte na 180°C. Vejce vyšlehejte s 200 g cukru do nadýchané pěny. Olej smíchejte se stejným množstvím vlažné vody a mouku promíchejte s práškem do pečiva. Obojí zašlehejte k vaječné pěně.
2
Dna dvou forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Stěny potřete máslem nebo olejem. Rozdělte do nich těsto a pečte v troubě 30 minut. Hotový korpus obkružte tenkým nožem podél stěn formy, přesuňte na mřížku a nechte zchladnout.
3
Připravte si sirup. V hrnci povařte 300 ml vody s 200 g cukru 4 minuty, poté přidejte rum a sirup rozdělte do dvou větších misek. Do jedné půlky vložte čajový sáček a do druhé rozmíchejte červené barvivo.
4
Vychladlé korpusy prokrojte napůl. Jednu část vložte do formy vyložené potravinářskou fólií. Potřete třetinou marmelády.
5
Ze dvou dalších vrstev vykrojte 3 soustředné kruhy. Ten největší, rozdělený na čtvrtiny, namočte do červeného sirupu a naskládejte do formy.
6
Pokračujte se středním kruhem namočeným v čajovém sirupu a doprostřed vložte nejmenší kolečko vykoupané v červeném sirupu. Potřete druhou třetinou marmelády.
7
Postup s kruhy máčenými v sirupu zopakujte a opět potřete marmeládou. Nakonec přiklopte poslední vrstvu korpusu.
8
Celý dort i s formou zabalte do potravinářské fólie. Vršek zatěžkejte a nechte přes noc v chladu uležet.
9
V misce našlehejte polovinu moučkového cukru s citronovou šťávou. V druhé misce vyšlehejte zbylý cukr s kakaem a 2 lžícemi horké vody.
10
Citronovou polevu rozlijte navrch dortu a kakaovou polevou potřete boky. Cukrářským sáčkem s malým otvorem nakreslete na citronovou polevu spirálu z kakaové polevy a špejlí hvězdicovitými tahy vytvořte pavučinku. Nechte hodinu v chladu ztuhnout.
1
Troubu rozehřejte na 180°C. Vejce vyšlehejte s 200 g cukru do nadýchané pěny. Olej smíchejte se stejným množstvím vlažné vody a mouku promíchejte s práškem do pečiva. Obojí zašlehejte k vaječné pěně.
2
Dna dvou forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Stěny potřete máslem nebo olejem. Rozdělte do nich těsto a pečte v troubě 30 minut. Hotový korpus obkružte tenkým nožem podél stěn formy, přesuňte na mřížku a nechte zchladnout.
3
Připravte si sirup. V hrnci povařte 300 ml vody s 200 g cukru 4 minuty, poté přidejte rum a sirup rozdělte do dvou větších misek. Do jedné půlky vložte čajový sáček a do druhé rozmíchejte červené barvivo.
4
Vychladlé korpusy prokrojte napůl. Jednu část vložte do formy vyložené potravinářskou fólií. Potřete třetinou marmelády.
5
Ze dvou dalších vrstev vykrojte 3 soustředné kruhy. Ten největší, rozdělený na čtvrtiny, namočte do červeného sirupu a naskládejte do formy.
6
Pokračujte se středním kruhem namočeným v čajovém sirupu a doprostřed vložte nejmenší kolečko vykoupané v červeném sirupu. Potřete druhou třetinou marmelády.
7
Postup s kruhy máčenými v sirupu zopakujte a opět potřete marmeládou. Nakonec přiklopte poslední vrstvu korpusu.
8
Celý dort i s formou zabalte do potravinářské fólie. Vršek zatěžkejte a nechte přes noc v chladu uležet.
9
V misce našlehejte polovinu moučkového cukru s citronovou šťávou. V druhé misce vyšlehejte zbylý cukr s kakaem a 2 lžícemi horké vody.
10
Citronovou polevu rozlijte navrch dortu a kakaovou polevou potřete boky. Cukrářským sáčkem s malým otvorem nakreslete na citronovou polevu spirálu z kakaové polevy a špejlí hvězdicovitými tahy vytvořte pavučinku. Nechte hodinu v chladu ztuhnout.