Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPunčový dort
Albert logoAlbert logo
  • Punčový dort

Punčový dort

Punčový dort
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Párty
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupicový 400 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Voda 420 ml
  • Olej slunečnicový 120 ml
  • Rum 100 ml
  • Čaj černý sáčkový 1 ks
  • Cukr moučkový 300 g
  • Potravinářské barvivo
  • Marmeláda rybízová
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Kakao 2 plž
  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupicový 400 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Voda 420 ml
  • Olej slunečnicový 120 ml
  • Rum 100 ml
  • Čaj černý sáčkový 1 ks
  • Cukr moučkový 300 g
  • Potravinářské barvivo
  • Marmeláda rybízová
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Kakao 2 plž

Příprava

1
Troubu rozehřejte na 180°C. Vejce vyšlehejte s 200 g cukru do nadýchané pěny. Olej smíchejte se stejným množstvím vlažné vody a  mouku promíchejte s práškem do pečiva. Obojí zašlehejte k vaječné pěně.
2
Dna dvou forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Stěny potřete máslem nebo olejem. Rozdělte do nich těsto a  pečte v troubě 30 minut. Hotový korpus obkružte tenkým nožem podél stěn formy, přesuňte na mřížku a  nechte zchladnout.
3
Připravte si sirup. V hrnci povařte 300 ml vody s 200 g cukru 4 minuty, poté přidejte rum a  sirup rozdělte do dvou větších misek. Do jedné půlky vložte čajový sáček a  do druhé rozmíchejte červené barvivo.
4
Vychladlé korpusy prokrojte napůl. Jednu část vložte do formy vyložené potravinářskou fólií. Potřete třetinou marmelády.
5
Ze dvou dalších vrstev vykrojte 3 soustředné kruhy. Ten největší, rozdělený na čtvrtiny, namočte do červeného sirupu a  naskládejte do formy.
6
Pokračujte se středním kruhem namočeným v čajovém sirupu a  doprostřed vložte nejmenší kolečko vykoupané v červeném sirupu. Potřete druhou třetinou marmelády.
7
Postup s kruhy máčenými v sirupu zopakujte a  opět potřete marmeládou. Nakonec přiklopte poslední vrstvu korpusu.
8
Celý dort i  s formou zabalte do potravinářské fólie. Vršek zatěžkejte a  nechte přes noc v chladu uležet.
9
V misce našlehejte polovinu moučkového cukru s citronovou šťávou. V druhé misce vyšlehejte zbylý cukr s kakaem a  2 lžícemi horké vody.
10
Citronovou polevu rozlijte navrch dortu a  kakaovou polevou potřete boky. Cukrářským sáčkem s malým otvorem nakreslete na citronovou polevu spirálu z kakaové polevy a  špejlí hvězdicovitými tahy vytvořte pavučinku. Nechte hodinu v chladu ztuhnout.
1
Troubu rozehřejte na 180°C. Vejce vyšlehejte s 200 g cukru do nadýchané pěny. Olej smíchejte se stejným množstvím vlažné vody a  mouku promíchejte s práškem do pečiva. Obojí zašlehejte k vaječné pěně.
2
Dna dvou forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Stěny potřete máslem nebo olejem. Rozdělte do nich těsto a  pečte v troubě 30 minut. Hotový korpus obkružte tenkým nožem podél stěn formy, přesuňte na mřížku a  nechte zchladnout.
3
Připravte si sirup. V hrnci povařte 300 ml vody s 200 g cukru 4 minuty, poté přidejte rum a  sirup rozdělte do dvou větších misek. Do jedné půlky vložte čajový sáček a  do druhé rozmíchejte červené barvivo.
4
Vychladlé korpusy prokrojte napůl. Jednu část vložte do formy vyložené potravinářskou fólií. Potřete třetinou marmelády.
5
Ze dvou dalších vrstev vykrojte 3 soustředné kruhy. Ten největší, rozdělený na čtvrtiny, namočte do červeného sirupu a  naskládejte do formy.
6
Pokračujte se středním kruhem namočeným v čajovém sirupu a  doprostřed vložte nejmenší kolečko vykoupané v červeném sirupu. Potřete druhou třetinou marmelády.
7
Postup s kruhy máčenými v sirupu zopakujte a  opět potřete marmeládou. Nakonec přiklopte poslední vrstvu korpusu.
8
Celý dort i  s formou zabalte do potravinářské fólie. Vršek zatěžkejte a  nechte přes noc v chladu uležet.
9
V misce našlehejte polovinu moučkového cukru s citronovou šťávou. V druhé misce vyšlehejte zbylý cukr s kakaem a  2 lžícemi horké vody.
10
Citronovou polevu rozlijte navrch dortu a  kakaovou polevou potřete boky. Cukrářským sáčkem s malým otvorem nakreslete na citronovou polevu spirálu z kakaové polevy a  špejlí hvězdicovitými tahy vytvořte pavučinku. Nechte hodinu v chladu ztuhnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.