1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Na přípravu karamelu použijte zcela rovnou pánev nebo kastrůlek. Po rozehřátí vsypte cukr a nechte rozpustit. Poté přilijte vodu a za stálého míchání vařte, dokud se cukr s vodou úplně nepropojí a nerozpustí. Dejte stranou a za občasného míchání nechte trochu vychladnout.
3
Rozdrťte sušenky. Ve větší míse rozšlehejte vejce, cukr, mléko a Amaretto. Přidejte kakao a též zašlehejte. Vsypte sušenky a vařečkou už jen promíchejte.
4
Formu na biskupský chlebíček vymažte po všech stranách karamelem, zhruba 2 cm pod okraj formy. Přelijte do ní vaječnou směs a opatrně vložte do hlubšího pekáčku s vodou tak, aby se pudink v troubě pekl ve vodní lázni. Voda by měla sahat do výše asi 3 cm kolem formy.
5
Pečte 40 minut do ztuhnutí. Po vychladnutí opatrně vyklopte rovnou na servírovací talíř, posypte ořechy a před podáváním můžete nechat vychladnout v lednici.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Na přípravu karamelu použijte zcela rovnou pánev nebo kastrůlek. Po rozehřátí vsypte cukr a nechte rozpustit. Poté přilijte vodu a za stálého míchání vařte, dokud se cukr s vodou úplně nepropojí a nerozpustí. Dejte stranou a za občasného míchání nechte trochu vychladnout.
3
Rozdrťte sušenky. Ve větší míse rozšlehejte vejce, cukr, mléko a Amaretto. Přidejte kakao a též zašlehejte. Vsypte sušenky a vařečkou už jen promíchejte.
4
Formu na biskupský chlebíček vymažte po všech stranách karamelem, zhruba 2 cm pod okraj formy. Přelijte do ní vaječnou směs a opatrně vložte do hlubšího pekáčku s vodou tak, aby se pudink v troubě pekl ve vodní lázni. Voda by měla sahat do výše asi 3 cm kolem formy.
5
Pečte 40 minut do ztuhnutí. Po vychladnutí opatrně vyklopte rovnou na servírovací talíř, posypte ořechy a před podáváním můžete nechat vychladnout v lednici.