Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPstruh s brokolicovým pyré
Albert logoAlbert logo

Pstruh s brokolicovým pyré

Pstruh s brokolicovým pyré
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 100 g
  • Pstruh celý 2 ks
  • Olej olivový BIO 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Brokolice 700 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Máslo 100 g
  • Pstruh celý 2 ks
  • Olej olivový BIO 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Brokolice 700 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Jedlá soda 1 člž

Příprava

1
Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.
2
Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.
3
Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.
4
Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.
5
Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.
6
Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.
7
Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.
8
Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.
1
Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.
2
Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.
3
Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.
4
Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.
5
Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.
6
Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.
7
Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.
8
Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.