1
Do hrnce vlijte vodu a mléko, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku spolu se solí. Hrnec s mlékem dejte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
2
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí lžíce vykrajujte jednotlivé kuličky těsta a přendejte je na plech opatřený pečicím papírem. Profiterolky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout na mřížce.
3
Do mísy vlijte 300 ml smetany, přidejte krupicový cukr a zrníčka z vanilkového lusku. Ručním šlehačem vyšlehejte do hustoty šlehačky a pak ji přendejte do cukrářského pytlíku s malým hladkým otvorem. Zespodu každé profiterolky udělejte brčkem dírku do středu kuličky. Přes dírku naplňte kuličky šlehačkou tak, aby byla kulička plná.
4
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu spolu s medem. V rendlíku přiveďte zbytek smetany k varu a postupně stěrkou vymíchejte čokoládu na hladkou, lesklou polevu. Každou kuličku shora namočte v čokoládové polevě a pokládejte na etažér do tvaru pyramidy. Ozdobte omytým ovocem, lístky máty a posypte zbytkem moučkového cukru. Ať máte sladký život.
1
Do hrnce vlijte vodu a mléko, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku spolu se solí. Hrnec s mlékem dejte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
2
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí lžíce vykrajujte jednotlivé kuličky těsta a přendejte je na plech opatřený pečicím papírem. Profiterolky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout na mřížce.
3
Do mísy vlijte 300 ml smetany, přidejte krupicový cukr a zrníčka z vanilkového lusku. Ručním šlehačem vyšlehejte do hustoty šlehačky a pak ji přendejte do cukrářského pytlíku s malým hladkým otvorem. Zespodu každé profiterolky udělejte brčkem dírku do středu kuličky. Přes dírku naplňte kuličky šlehačkou tak, aby byla kulička plná.
4
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu spolu s medem. V rendlíku přiveďte zbytek smetany k varu a postupně stěrkou vymíchejte čokoládu na hladkou, lesklou polevu. Každou kuličku shora namočte v čokoládové polevě a pokládejte na etažér do tvaru pyramidy. Ozdobte omytým ovocem, lístky máty a posypte zbytkem moučkového cukru. Ať máte sladký život.