1
Přiveďte k varu v rendlíku vodu a vmíchejte do ní postupně za stálého míchání mouku. Až se začne kaše lehce chytat, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Pak přidejte vejce, spojte s moučnou směsí a pak – můžete i v mixéru – přidejte zbývající 2 vejce a vpravte je do těsta. Mělo by vzniknout řidší těsto, které přesuňte do cukrářského sáčku. Vyložte plech pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plechu s pečícím papírem tvarujte bochánky o průměru 4 centimetry a 2 centimetry vysoké. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
2
Zatím si ve vodní lázni rozpusťte čokolády, máslo a smetanu. Směs důkladně promíchejte a nechte trošku zchladnout. Pak ji dejte do cukrářského sáčku s úzkým otvorem a naplňte profiteroles. Při podávání ozdobte čerstvým ovocem, mátou a posypte moučkovým cukrem.