1
Předehřejte troubu na 175 °C. Vejce šlehejte s cukrem asi 10 minut, pak ručně a velmi opatrně přimíchejte mouku se škrobem a kypřicím práškem. Těsto nalejte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 22 cm. Pečte asi 40 minut.
2
Když je dort upečený, připravte si krém (ne dříve, jinak krém ztuhne). V hrnci smíchejte smetanu, mléko, žloutky, cukr a škrob. Zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a neobjeví se první bublina. Poté odstavte. Plátky želatiny připravte podle návodu a vložte do hrnce s krémem. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Hrnec dejte do nádoby se studenou vodou, aby se ochladil, občas zamíchejte. Nakonec vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky a přimíchejte do krému.
3
Dort rozkrojte na tři části. Vezměte kulatou bočnici dortové formy, postavte ji na podnos, na kterém budete dort podávat, a vložte do ní spodní část korpusu. Potřete ji polovinou džemu a poté větší částí krému. Přiklopte střední částí korpusu. Potřete zbylým džemem a krémem a přiklopte horní částí korpusu. Dejte na 15 minut do chladničky. Poté odstraňte bočnici. Vyšlehejte 300 ml smetany a vytvořte z ní na dortu kopeček. Tenkou vrstvou šlehačky potřete i boky dortu. Kousek marcipánu odložte. Zbytek obarvěte nazeleno, vyválejte plát vysoký 1 mm a opatrně jím překryjte dort. Přesahující okraje odřízněte. Odložený kousek marcipánu obarvěte načerveno a vytvořte z něj růži. Ozdobte jí dort. Dejte do chladničky a nechte 2 hodiny chladit.
1
Předehřejte troubu na 175 °C. Vejce šlehejte s cukrem asi 10 minut, pak ručně a velmi opatrně přimíchejte mouku se škrobem a kypřicím práškem. Těsto nalejte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 22 cm. Pečte asi 40 minut.
2
Když je dort upečený, připravte si krém (ne dříve, jinak krém ztuhne). V hrnci smíchejte smetanu, mléko, žloutky, cukr a škrob. Zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a neobjeví se první bublina. Poté odstavte. Plátky želatiny připravte podle návodu a vložte do hrnce s krémem. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Hrnec dejte do nádoby se studenou vodou, aby se ochladil, občas zamíchejte. Nakonec vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky a přimíchejte do krému.
3
Dort rozkrojte na tři části. Vezměte kulatou bočnici dortové formy, postavte ji na podnos, na kterém budete dort podávat, a vložte do ní spodní část korpusu. Potřete ji polovinou džemu a poté větší částí krému. Přiklopte střední částí korpusu. Potřete zbylým džemem a krémem a přiklopte horní částí korpusu. Dejte na 15 minut do chladničky. Poté odstraňte bočnici. Vyšlehejte 300 ml smetany a vytvořte z ní na dortu kopeček. Tenkou vrstvou šlehačky potřete i boky dortu. Kousek marcipánu odložte. Zbytek obarvěte nazeleno, vyválejte plát vysoký 1 mm a opatrně jím překryjte dort. Přesahující okraje odřízněte. Odložený kousek marcipánu obarvěte načerveno a vytvořte z něj růži. Ozdobte jí dort. Dejte do chladničky a nechte 2 hodiny chladit.