1
V misce promíchejte 50 ml vlažného mléka, 60 g cukru, droždí a nechte vzejít kvásek.
2
Do větší mísy vsypte hladkou mouku, přidejte 100 ml vlažného mléka, 1 vejce, majonézu, špetku soli a vzešlý kvásek. Hnětením vypracujte hladké, vláčné těsto. Překryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
3
Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly a vytvarujte z nich koláče o průměru 20 cm. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a ještě nechte 30 minut na plechu kynout.
4
Mezitím připravte drobenku smícháním 70 g másla, polohrubé mouky, 70 g cukru a skořice.
5
Oba vykynuté koláče potřete rozšlehaným zbylým vejcem, posypte drobenkou a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
6
Ze zbylých 800 ml mléka, pudinkového prášku, 150 g cukru a vanilkového cukru připravte podle návodu na obalu za stálého míchání hustý pudink. Hotový pudink překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a nechte vychladnout. Poté do krému přidejte kousky zbylého změklého másla a dohladka prošlehejte.
7
Smetanu ke šlehání ušlehejte dotuha a vmíchejte ji do krému.
8
Každý z koláčů podélně rozřízněte a spodní část potřete krémem. Přiklopte jejich druhou půlkou a dva pražské koláče máte hotové.
1
V misce promíchejte 50 ml vlažného mléka, 60 g cukru, droždí a nechte vzejít kvásek.
2
Do větší mísy vsypte hladkou mouku, přidejte 100 ml vlažného mléka, 1 vejce, majonézu, špetku soli a vzešlý kvásek. Hnětením vypracujte hladké, vláčné těsto. Překryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
3
Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly a vytvarujte z nich koláče o průměru 20 cm. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a ještě nechte 30 minut na plechu kynout.
4
Mezitím připravte drobenku smícháním 70 g másla, polohrubé mouky, 70 g cukru a skořice.
5
Oba vykynuté koláče potřete rozšlehaným zbylým vejcem, posypte drobenkou a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
6
Ze zbylých 800 ml mléka, pudinkového prášku, 150 g cukru a vanilkového cukru připravte podle návodu na obalu za stálého míchání hustý pudink. Hotový pudink překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a nechte vychladnout. Poté do krému přidejte kousky zbylého změklého másla a dohladka prošlehejte.
7
Smetanu ke šlehání ušlehejte dotuha a vmíchejte ji do krému.
8
Každý z koláčů podélně rozřízněte a spodní část potřete krémem. Přiklopte jejich druhou půlkou a dva pražské koláče máte hotové.