1
Připravte si kvásek z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Obě mouky smíchejte s cukrem, jedním vejcem a majonézou, přilijte vzešlý kvásek a 10 minut prohněťte. Nechte zakryté v teple 45 minut kynout.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozdělte na dva větší nebo zhruba 15 menších dílků. Na plechu vytvarujte do pravidelného kruhu o tloušťce 2–3 cm a nechte kynout dalších 20 minut. Potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte drobenkou z másla, cukru a hrubé mouky a upečte dozlatova. Velké koláče potřebují alespoň 20 minut, malé jsou hotové za čtvrt hodiny. Nechte úplně vychladnout.
3
Na krém rozmíchejte pudink v polovině mléka. Druhý díl mléka přiveďte k varu, oslaďte a přilijte mléko s pudinkem. Za intenzivního míchání tři minuty vařte. Poté vmíchejte vanilku a přelijte do robotu. Zapněte míchání a nechte vychladnout. Do krému po částech zašlehejte změklé máslo a nakonec ušlehanou smetanu. Koláče podélně rozřízněte a naplňte krémem.
1
Připravte si kvásek z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Obě mouky smíchejte s cukrem, jedním vejcem a majonézou, přilijte vzešlý kvásek a 10 minut prohněťte. Nechte zakryté v teple 45 minut kynout.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozdělte na dva větší nebo zhruba 15 menších dílků. Na plechu vytvarujte do pravidelného kruhu o tloušťce 2–3 cm a nechte kynout dalších 20 minut. Potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte drobenkou z másla, cukru a hrubé mouky a upečte dozlatova. Velké koláče potřebují alespoň 20 minut, malé jsou hotové za čtvrt hodiny. Nechte úplně vychladnout.
3
Na krém rozmíchejte pudink v polovině mléka. Druhý díl mléka přiveďte k varu, oslaďte a přilijte mléko s pudinkem. Za intenzivního míchání tři minuty vařte. Poté vmíchejte vanilku a přelijte do robotu. Zapněte míchání a nechte vychladnout. Do krému po částech zašlehejte změklé máslo a nakonec ušlehanou smetanu. Koláče podélně rozřízněte a naplňte krémem.