1
Pražmu zbavte šupin, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Po obou stranách ryby udělejte ostrým nožem několik zářezů.
2
Připravte bylinkový olej. V misce smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájený rozmarýn a kůru z dobře omytého pomeranče.
3
Bylinkový olej rukama vmasírujte do připravené pražmy, osolte a opepřete ze všech stran. Omytý citron rozpulte a půlku citronu pokrájejte na kolečka. Kolečka citronu vložte dovnitř ryby a tu položte mezi dva pečicí papíry. Papilotu po stranách pevně srolujte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
4
Mezitím v míse smíchejte omytou okurku nakrájenou na půlkolečka, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a pokrájený koriandr. Chřest omyjte, odkrojte hlavičky a rozpulte je. Zbytek chřest u podélně naloupejte škrabkou na brambory na dlouhé pásky. Chřest, šťávu ze zbylé půlky citronu, vinný ocet, oloupaný a nadrobno nastrouhaný zázvor a sezamový olej přidejte k salátu.
5
Salát osolte, opepřete a servírujte s rybou ozdobenou třešňovými rajčaty.
1
Pražmu zbavte šupin, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Po obou stranách ryby udělejte ostrým nožem několik zářezů.
2
Připravte bylinkový olej. V misce smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájený rozmarýn a kůru z dobře omytého pomeranče.
3
Bylinkový olej rukama vmasírujte do připravené pražmy, osolte a opepřete ze všech stran. Omytý citron rozpulte a půlku citronu pokrájejte na kolečka. Kolečka citronu vložte dovnitř ryby a tu položte mezi dva pečicí papíry. Papilotu po stranách pevně srolujte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
4
Mezitím v míse smíchejte omytou okurku nakrájenou na půlkolečka, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a pokrájený koriandr. Chřest omyjte, odkrojte hlavičky a rozpulte je. Zbytek chřest u podélně naloupejte škrabkou na brambory na dlouhé pásky. Chřest, šťávu ze zbylé půlky citronu, vinný ocet, oloupaný a nadrobno nastrouhaný zázvor a sezamový olej přidejte k salátu.
5
Salát osolte, opepřete a servírujte s rybou ozdobenou třešňovými rajčaty.