1
Oloupejte a nakrájejte nadrobno šalotku a dejte ji stranou. Na stejně drobné kostičky nakrájejte 4 nakládané okurky a také je dejte do mističky stranou. Hrst hladkolisté petrželky nasekejte nožem a vytvořte tak třetí hromádku k šalotce a nakládaným okurkám. Rozehřejte pánev a opečte na ní nasucho 4 krajíce chleba. Můžete je překrojit napůl, aby byly porce pohodlnější k jídlu.
2
Připravte si malé mističky a do jedné dejte lžíci kečupu, do druhé lžíci worcesterské omáčky, další mističku naplňte 2 lžičkami mleté papriky. Na stůl připravte i sůl a pepř.
3
Na větší prkýnko vytvarujte 500 g tatarského bifteku do úhledného kopečku a uprostřed vytvořte lžící důlek. Nasekané okurky, cibuli a petrželku dejte na prkýnko vedle masa. Oloupejte 4 stroužky česneku a položte je na prkýnko spolu s opečeným chlebem k ostatním surovinám.
4
Na závěr vyklepněte do důlku v mase čerstvý žloutek. Nyní je čas pozvat všechny ke stolu a pohoštění jako v pivnici může začít. Je skvělé, že si může každý na talíři namíchat vlastní verzi tataráku, aby mu chutnala. Nejlépe chutná s vychlazeným pivem. Na zdraví!
1
Oloupejte a nakrájejte nadrobno šalotku a dejte ji stranou. Na stejně drobné kostičky nakrájejte 4 nakládané okurky a také je dejte do mističky stranou. Hrst hladkolisté petrželky nasekejte nožem a vytvořte tak třetí hromádku k šalotce a nakládaným okurkám. Rozehřejte pánev a opečte na ní nasucho 4 krajíce chleba. Můžete je překrojit napůl, aby byly porce pohodlnější k jídlu.
2
Připravte si malé mističky a do jedné dejte lžíci kečupu, do druhé lžíci worcesterské omáčky, další mističku naplňte 2 lžičkami mleté papriky. Na stůl připravte i sůl a pepř.
3
Na větší prkýnko vytvarujte 500 g tatarského bifteku do úhledného kopečku a uprostřed vytvořte lžící důlek. Nasekané okurky, cibuli a petrželku dejte na prkýnko vedle masa. Oloupejte 4 stroužky česneku a položte je na prkýnko spolu s opečeným chlebem k ostatním surovinám.
4
Na závěr vyklepněte do důlku v mase čerstvý žloutek. Nyní je čas pozvat všechny ke stolu a pohoštění jako v pivnici může začít. Je skvělé, že si může každý na talíři namíchat vlastní verzi tataráku, aby mu chutnala. Nejlépe chutná s vychlazeným pivem. Na zdraví!