Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPravý hospodský hovězí tatarák
Albert logoAlbert logo
  • Pravý hospodský hovězí tatarák

Pravý hospodský hovězí tatarák

Udělejte si doma atmosféru jako v české pivnici a pozvěte přátele na skvělý tatarský biftek neboli lidově tatarák. Užijte si společný večer, bavte se a sdílejte nejen dobré jídlo, ale i výjimečné okamžiky! Připravte si tatarský biftek podle našeho receptu a vychutnejte si ho s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem. Na zdraví!
Pravý hospodský hovězí tatarák
Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Bez laktózy
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Kyselé okurky 4 ks
  • Chléb 4 ks
  • Tatarský biftek 500 g
  • Sůl
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Kečup 1 plž
  • Worcesterová omáčka 1 plž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Pepř
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Kyselé okurky 4 ks
  • Chléb 4 ks
  • Tatarský biftek 500 g
  • Sůl
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Kečup 1 plž
  • Worcesterová omáčka 1 plž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Pepř
Alergeny
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Hořčice a výrobky z níHořčice a výrobky z ní
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Sójové boby a výrobky z nichSójové boby a výrobky z nich
  • Příprava

    1
    Oloupejte a nakrájejte nadrobno šalotku a dejte ji stranou. Na stejně drobné kostičky nakrájejte 4 nakládané okurky a také je dejte do mističky stranou. Hrst hladkolisté petrželky nasekejte nožem a vytvořte tak třetí hromádku k šalotce a nakládaným okurkám. Rozehřejte pánev a opečte na ní nasucho 4 krajíce chleba. Můžete je překrojit napůl, aby byly porce pohodlnější k jídlu.     
    2
    Připravte si malé mističky a do jedné dejte lžíci kečupu, do druhé lžíci worcesterské omáčky, další mističku naplňte 2 lžičkami mleté papriky. Na stůl připravte i sůl a pepř.     
    3
    Na větší prkýnko vytvarujte 500 g tatarského bifteku do úhledného kopečku a uprostřed vytvořte lžící důlek. Nasekané okurky, cibuli a petrželku dejte na prkýnko vedle masa. Oloupejte 4 stroužky česneku a položte je na prkýnko spolu s opečeným chlebem k ostatním surovinám.     
    4
    Na závěr vyklepněte do důlku v mase čerstvý žloutek. Nyní je čas pozvat všechny ke stolu a pohoštění jako v pivnici může začít. Je skvělé, že si může každý na talíři namíchat vlastní verzi tataráku, aby mu chutnala. Nejlépe chutná s vychlazeným pivem. Na zdraví!
    1
    Oloupejte a nakrájejte nadrobno šalotku a dejte ji stranou. Na stejně drobné kostičky nakrájejte 4 nakládané okurky a také je dejte do mističky stranou. Hrst hladkolisté petrželky nasekejte nožem a vytvořte tak třetí hromádku k šalotce a nakládaným okurkám. Rozehřejte pánev a opečte na ní nasucho 4 krajíce chleba. Můžete je překrojit napůl, aby byly porce pohodlnější k jídlu.     
    2
    Připravte si malé mističky a do jedné dejte lžíci kečupu, do druhé lžíci worcesterské omáčky, další mističku naplňte 2 lžičkami mleté papriky. Na stůl připravte i sůl a pepř.     
    3
    Na větší prkýnko vytvarujte 500 g tatarského bifteku do úhledného kopečku a uprostřed vytvořte lžící důlek. Nasekané okurky, cibuli a petrželku dejte na prkýnko vedle masa. Oloupejte 4 stroužky česneku a položte je na prkýnko spolu s opečeným chlebem k ostatním surovinám.     
    4
    Na závěr vyklepněte do důlku v mase čerstvý žloutek. Nyní je čas pozvat všechny ke stolu a pohoštění jako v pivnici může začít. Je skvělé, že si může každý na talíři namíchat vlastní verzi tataráku, aby mu chutnala. Nejlépe chutná s vychlazeným pivem. Na zdraví!

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Co byste o pravém hospodském tataráku měli vědět
      Základem tatarského bifteku je kvalitní syrové hovězí maso. Hovězí maso je důležitou součástí našeho jídelníčku. Obsahuje železo, které je z živočišných zdrojů dobře vstřebatelné. Železo přispívá ke snížení míry vyčerpání a únavy. Je důležité pro tvorbu červených krvinek a hemoglobinu.
    • Jak udělat pravý hospodský tatarák zdravější
      Tatarský biftek podávejte s kvalitním pečivem. Nezapomeňte pokrm doplnit salátem z čerstvé zeleniny.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 5 dní

    Od 13.11.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 5 dní

    Od 29.10.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 47 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 5 dní

    Od 13.11.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 5 dní

    Od 29.10.2024 do 19.11.2024

    Platný ještě 19 dní

    Od 13.11.2024 do 03.12.2024

    Platný ještě 47 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.