1
V misce metličkou smíchejte 3 žloutky, škrob a 50 g cukru na hladkou řidší pastu. Do hrnce vlijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Stáhněte mléko z plotny a opatrně zašlehávejte metličkou do žloutkové pasty. Vzniklou směs vraťte do hrnce a za stálého míchání svařte na hustotu pudinku. Krém přendejte do misky, na hladinu přitiskněte potravinářskou fólii a nechte zcela vychladnout.
2
Mezitím do jiného hrnce vlijte vodu a zbytek mléka, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr a sůl. Hrnec s mlékem stáhněte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
3
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte kolečka o průměru 4 cm. Nastříkané věnečky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, pak stáhněte teplotu na 170 °C a pečte 40 minut.
4
Zbytek másla vyšlehejte ručním šlehačem a postupně zašlehejte dovnitř žloutkový základ. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Upečené věnečky nechte vychladnout na mřížce. Pak je podélně rozřízněte napůl. Věnečky naplňte žloutkovým krémem.
5
V misce metličkou smíchejte zbytek moučkového cukru, vanilkový extrakt a rum na hladkou polevu. Horní poloviny věnečků namočte svrchu do polevy a nechte na pečicím papíru stranou zaschnout. Po zaschnutí věnečky přiklopte a nechte si chutnat.
1
V misce metličkou smíchejte 3 žloutky, škrob a 50 g cukru na hladkou řidší pastu. Do hrnce vlijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Stáhněte mléko z plotny a opatrně zašlehávejte metličkou do žloutkové pasty. Vzniklou směs vraťte do hrnce a za stálého míchání svařte na hustotu pudinku. Krém přendejte do misky, na hladinu přitiskněte potravinářskou fólii a nechte zcela vychladnout.
2
Mezitím do jiného hrnce vlijte vodu a zbytek mléka, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr a sůl. Hrnec s mlékem stáhněte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
3
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte kolečka o průměru 4 cm. Nastříkané věnečky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, pak stáhněte teplotu na 170 °C a pečte 40 minut.
4
Zbytek másla vyšlehejte ručním šlehačem a postupně zašlehejte dovnitř žloutkový základ. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Upečené věnečky nechte vychladnout na mřížce. Pak je podélně rozřízněte napůl. Věnečky naplňte žloutkovým krémem.
5
V misce metličkou smíchejte zbytek moučkového cukru, vanilkový extrakt a rum na hladkou polevu. Horní poloviny věnečků namočte svrchu do polevy a nechte na pečicím papíru stranou zaschnout. Po zaschnutí věnečky přiklopte a nechte si chutnat.