Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPravé věnečky se žloutkovým krémem
Albert logoAlbert logo
  • Pravé věnečky se žloutkovým krémem

Pravé věnečky se žloutkovým krémem

Kdo by je neznal z vitríny cukráren. Podle našeho receptu se vám skutečně povedou.
Pravé věnečky se žloutkovým krémem
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
16 porcí
  • Máslo 250 g
  • Vejce 6 ks
  • Škrob kukuřičný 30 g
  • Mléko plnotučné 310 ml
  • Cukr krupicový 65 g
  • Voda 60 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Mouka hladká 85 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr moučkový 130 g
  • Rum 1 člž
  • Máslo 250 g
  • Vejce 6 ks
  • Škrob kukuřičný 30 g
  • Mléko plnotučné 310 ml
  • Cukr krupicový 65 g
  • Voda 60 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Mouka hladká 85 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Cukr moučkový 130 g
  • Rum 1 člž

Příprava

1
V misce metličkou smíchejte 3 žloutky, škrob a 50 g cukru na hladkou řidší pastu. Do hrnce vlijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Stáhněte mléko z plotny a opatrně zašlehávejte metličkou do žloutkové pasty. Vzniklou směs vraťte do hrnce a za stálého míchání svařte na hustotu pudinku. Krém přendejte do misky, na hladinu přitiskněte potravinářskou fólii a nechte zcela vychladnout.
2
Mezitím do jiného hrnce vlijte vodu a zbytek mléka, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr a sůl. Hrnec s mlékem stáhněte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
3
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte kolečka o průměru 4 cm. Nastříkané věnečky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, pak stáhněte teplotu na 170 °C a pečte 40 minut.
4
Zbytek másla vyšlehejte ručním šlehačem a postupně zašlehejte dovnitř žloutkový základ. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Upečené věnečky nechte vychladnout na mřížce. Pak je podélně rozřízněte napůl. Věnečky naplňte žloutkovým krémem.
5
V misce metličkou smíchejte zbytek moučkového cukru, vanilkový extrakt a rum na hladkou polevu. Horní poloviny věnečků namočte svrchu do polevy a nechte na pečicím papíru stranou zaschnout. Po zaschnutí věnečky přiklopte a nechte si chutnat.
1
V misce metličkou smíchejte 3 žloutky, škrob a 50 g cukru na hladkou řidší pastu. Do hrnce vlijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Stáhněte mléko z plotny a opatrně zašlehávejte metličkou do žloutkové pasty. Vzniklou směs vraťte do hrnce a za stálého míchání svařte na hustotu pudinku. Krém přendejte do misky, na hladinu přitiskněte potravinářskou fólii a nechte zcela vychladnout.
2
Mezitím do jiného hrnce vlijte vodu a zbytek mléka, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr a sůl. Hrnec s mlékem stáhněte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
3
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte kolečka o průměru 4 cm. Nastříkané věnečky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, pak stáhněte teplotu na 170 °C a pečte 40 minut.
4
Zbytek másla vyšlehejte ručním šlehačem a postupně zašlehejte dovnitř žloutkový základ. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Upečené věnečky nechte vychladnout na mřížce. Pak je podélně rozřízněte napůl. Věnečky naplňte žloutkovým krémem.
5
V misce metličkou smíchejte zbytek moučkového cukru, vanilkový extrakt a rum na hladkou polevu. Horní poloviny věnečků namočte svrchu do polevy a nechte na pečicím papíru stranou zaschnout. Po zaschnutí věnečky přiklopte a nechte si chutnat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.