Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPravá boloňská omáčka s čerstvými tagliatelle
Albert logoAlbert logo
  • Pravá boloňská omáčka s čerstvými tagliatelle

Pravá boloňská omáčka s čerstvými tagliatelle

Pravá boloňská omáčka s čerstvými tagliatelle
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mrkev 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 100 ml
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Oregano sušené 1 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Mleté maso vepřové 400 g
  • Červené víno 200 ml
  • Mleté maso hovězí 600 g
  • Voda 1 l
  • Rajský protlak 2 plž
  • Mléko 200 ml
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Těstoviny tagliatelle 400 g
  • Pecorino 40 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Mrkev 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový 100 ml
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Oregano sušené 1 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Mleté maso vepřové 400 g
  • Červené víno 200 ml
  • Mleté maso hovězí 600 g
  • Voda 1 l
  • Rajský protlak 2 plž
  • Mléko 200 ml
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Těstoviny tagliatelle 400 g
  • Pecorino 40 g

Příprava

1
Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem restujte 5 minut zeleninu nakrájenou na kostičky. Zasypte oreganem a přidejte hovězí a vepřové maso. Promíchejte, aby se maso dobře promísilo se zeleninou. Podlijte červeným vínem a počkejte do odpaření alkoholu.
2
Ve vlažné vodě metličkou rozšlehejte rajčatový protlak a vlijte jej do masové směsi. Promíchejte a vařte na mírném ohni 3 hodiny.
3
Na posledních 20 minut přilijte mléko, dochuťte solí a pepřem.
4
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Podávejte s boloňskou omáčkou a najemno strouhaným pecorinem.
1
Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem restujte 5 minut zeleninu nakrájenou na kostičky. Zasypte oreganem a přidejte hovězí a vepřové maso. Promíchejte, aby se maso dobře promísilo se zeleninou. Podlijte červeným vínem a počkejte do odpaření alkoholu.
2
Ve vlažné vodě metličkou rozšlehejte rajčatový protlak a vlijte jej do masové směsi. Promíchejte a vařte na mírném ohni 3 hodiny.
3
Na posledních 20 minut přilijte mléko, dochuťte solí a pepřem.
4
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Podávejte s boloňskou omáčkou a najemno strouhaným pecorinem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.