Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPravá anglická snídaně
Albert logoAlbert logo
  • Pravá anglická snídaně

Pravá anglická snídaně

Pravá anglická snídaně
Snadné
16-30 minut
4/5
Anglická
Brunch
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Klobása 4 ks
  • Žampiony hnědé 8 ks
  • Anglická slanina plátky 8 plát.
  • Olej olivový
  • Rajčata cherry 24 ks
  • Slanina vcelku 200 g
  • Chléb 4 ks
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Džus pomerančový
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Kečup 2 člž
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Javorový sirup 2 plž
  • Worcesterová omáčka 1 člž
  • Vývar kuřecí 125 ml
  • Rajský protlak 250 ml
  • Sůl
  • Fazole červené sterilované 480 g
  • Pepř
  • Klobása 4 ks
  • Žampiony hnědé 8 ks
  • Anglická slanina plátky 8 plát.
  • Olej olivový
  • Rajčata cherry 24 ks
  • Slanina vcelku 200 g
  • Chléb 4 ks
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Džus pomerančový
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Kečup 2 člž
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Javorový sirup 2 plž

Příprava

1
Udělejte fazole: olej rozpalte v pánvi, přidejte slaninu a nechte pět minut vyškvařit, vsypte cibuli a nechte ji dvě minuty zesklovatět.
2
Přimíchejte hořčici, kečup a worcesterskou omáčku a vařte dvě minuty. Poté přidejte cukr, javorový sirup, vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř a vařte deset minut, aby vše začalo houstnout.
3
Nakonec do pánve vmíchejte scezené a okapané fazole a nechte pět minut prohřát. Dochuťte solí a pepřem a udržujte teplé.
4
Klobásy dejte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a dejte na deset minut pod gril – občas je otočte.
5
Mezitím rozprostřete plátky slaniny, rajčata a houby na pečicí plech. Houby potřete zhruba šesti lžícemi olivového oleje a dejte na 3–4 minuty pod gril – neotáčejte. Olejem také z obou stran potřete chleby a opečte je z obou stran na grilovací pánvi dokřupava.
6
Nakonec na pánvi udělejte volská oka. Podávejte dohromady – na každý talíř dejte dva plátky slaniny, dva kousky hub, šest rajčat, plátek chleba, jednu klobásu, jedno volské oko a pořádnou porci fazolí.
1
Udělejte fazole: olej rozpalte v pánvi, přidejte slaninu a nechte pět minut vyškvařit, vsypte cibuli a nechte ji dvě minuty zesklovatět.
2
Přimíchejte hořčici, kečup a worcesterskou omáčku a vařte dvě minuty. Poté přidejte cukr, javorový sirup, vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř a vařte deset minut, aby vše začalo houstnout.
3
Nakonec do pánve vmíchejte scezené a okapané fazole a nechte pět minut prohřát. Dochuťte solí a pepřem a udržujte teplé.
4
Klobásy dejte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a dejte na deset minut pod gril – občas je otočte.
5
Mezitím rozprostřete plátky slaniny, rajčata a houby na pečicí plech. Houby potřete zhruba šesti lžícemi olivového oleje a dejte na 3–4 minuty pod gril – neotáčejte. Olejem také z obou stran potřete chleby a opečte je z obou stran na grilovací pánvi dokřupava.
6
Nakonec na pánvi udělejte volská oka. Podávejte dohromady – na každý talíř dejte dva plátky slaniny, dva kousky hub, šest rajčat, plátek chleba, jednu klobásu, jedno volské oko a pořádnou porci fazolí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 39 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 32 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 39 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.